Les 'Tertúlies amb Amics' encaren la setena edició en clau nacional


  • Comparteix:

És la tercera edició que les 'Tertúlies amb Amics' s'organitzen al Mesón

És la tercera edició que les 'Tertúlies amb Amics' s'organitzen al Mesón

Màrius Serra, Muriel Casals, Xavier Bru de Sala i Judith Colell seran els noms propis que protagonitzaran la 7a edició de les 'Tertúlies amb Amics', que organitza Amics de Pedra i Sang al restaurant el Mesón. La presidenta de l'entitat, Dolors Vilarasau, ha subratllat que les xerrades tindran un elevat component nacional i ha reivindicat l'evolució i consolidació de les tertúlies dins l'esfera cultural santcugatenca. El cicle té un cost aproximat de 3.000 euros, segons l'organització.

Enguany, les tertúlies que proposen els Amics de Pedra i Sang tindran un elevat component nacionalista, ja que abordaran de prop temàtiques de l'actualitat nacional de la mà de personatges representatius de l'esfera catalana com l'escriptor Màrius Serra, que reivindicarà el paper de la novel·la; la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, que parlarà sobre la cultura catalana al món; l'escriptor i comissari de l'any Espriu, Xavier Bru de Sala, que teoritzarà sobre Espriu i els catalans, i la directora de cinema i vicepresidenta de l'Acadèmia de cinema espanyol, Judith Colell, que defensarà la importància del cinema d'autor.

El cicle de tertúlies enguany arriba a la setena edició amb més de 30 tertulians participants a les seves esquenes. Tal com ha destacat la directora del cicle, Dolors Vilarasau, les 'Tertúlies amb Amics' va començar de manera modesta, però la demanda ha crescut de manera exponencial i la qualitat i nivell dels ponents va augmentant cada any. Tot i així, ha assegurat que es vol preservar la proximitat i intimitat de l'esdeveniment.

Dolors Vilarasau

Ens costa encabir tothom. Molta gent diu perquè no canviem el format, però la gràcia és la proximitat.


Les jornades tindran lloc al Mesón, per tercer any consecutiu. En aquest sentit, Vilarasau ha fet palesa la voluntat de preservar aquest espai com a lloc de referència per recuperar l'essència que tenia el local durant els anys 60 i 70, quan era un lloc de reunió habitual per als intel·lectuals santcugatencs del moment.

Per assistir a les jornades, que tenen un aforament de 70 persones, s'ha de reservar a través del correu electrònic pedraisang@gmail.com o comprant el tiquet al Mesón. El preu és de quatre euros per als socis de l'entitat i set euros per al públic general.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.