La revista 'Gausac' celebra 20 anys de compromís amb la ciutat


Temes relacionats

'Gausac' compleix 20 anys acostant la història de la ciutat als santcugatencs (22/mai/13)


  • Comparteix:

La celebració ha tingut lloc a la Casa de Cultura

La celebració ha tingut lloc a la Casa de Cultura

La revista 'Gausac' ha celebrat aquest dimecres a la Casa de Cultura el seu vintè aniversari amb la presentació del número 38-39, que inclou treballs de recerca sobre els incendis a Collserola i sobre les cases típiques de Sant Cugat de finals del segle XVIII. Els responsables de l'edició de la revista han destacat la feina feta i han subratllat que continuaran amb il·lusió per seguir desenvolupant l'estudi del passat i present de la ciutat. A més, han anunciat que ja compten amb material suficient per editar el següent número amb la intenció de publicar-lo enguany.

L'historiador i director de 'Gausac', Domènec Miquel, ha destacat que abans de l'aparició de la revista només hi havia un petit article sobre la vila de Sant Cugat escrit per l'exalcalde Pau Muñoz Castanyer. Miquel ha afegit que han assolit l'objectiu d'aportar coneixement local i ha advertit però que encara hi ha molta feina a fer.

Domènec Miquel

Hem aconseguit aprofundir molt sobre la història de Sant Cugat tot i que encara hi ha periodes dels quals no en tenim gaire coneixement.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha subratllat la tasca del Grup d'Estudis Locals (GEL), responsables de l'edició de la revista, a l'hora d'aportar llum sobre el passat de la ciutat, fet que permet entendre i explicar el present de Sant Cugat. Per això, ha valorat la fita dels 20 anys però més el llegat i el contingut que ha deixat fins ara la revista a la ciutat.

Mercè Conesa

Sant Cugat és com és per múltiples raons i això ho podem conèixer a través de Gausac. Els 20 anys són importants però ho és més el llegat que aporta la revista.


Aquest número inclou la publicació del darrer premi Joan Auladell que premia el millor treball de temàtica local dins dels Premis Treball de Recerca de Batxillerat Manuel Vázquez Montalbán. Aquest treball, corresponent al 2011 i sota el títol 'Incendis, i ara què?', és obra dels estudiants Berta Marquès, Pablo Pires, Ariadna Robles i Guim Ursul.

La presentació del nou número de la revista i la celebració del vintè aniversari ha tingut lloc aquest dimecres a la Casa de Cultura. L'acte ha comptat també amb la presència de l'historiador local i membre del consell editor de la revista Jordi Casas i del president de la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana, Josep Santesmases. A més, s'hi han sumat diverses personalitats polítiques, socials i culturals de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.