La música recorre els carrers de la ciutat en el seu dia internacional


  • Comparteix:

Kata Kitinga, un dels protagonistes del Dia Internacional de la Música

Kata Kitinga, un dels protagonistes del Dia Internacional de la Música

El Dia Internacional de la Música omplirà aquest divendres els carrers del centre amb composicions de diversos estils i la participació de centenars d'estudiants i intèrprets amaters d'escoles i entitats del sector. La iniciativa és una posada en escena sense precedents a la ciutat que neix de la Taula d'Arts Escèniques.

Un total de cinc escenaris i prop d'una quarantena d'actuacions musicals ompliran Sant Cugat en el Dia Internacional de la Música. És la primera vegada que aquesta data commemorativa se celebra a la ciutat i ha estat possible gràcies a la participació ciutadana i a les sinergies que han sorgit de la Taula d'Arts Escèniques promoguda pel consistori, tal com destaca el seu president, Eduard Jener.

Eduard Jener

Ha sigut una acció col·lectiva i voluntària i ha arribat per decisió de la Taula d'Arts Escèniques.


Orquestres, bandes, grups de cambra, cant coral, combos, teatre musical i música en directe ompliran des de les sis de la tarda els escenaris que s'ubicaran a la plaça d'Octavià, al carrer de Santa Maria amb Xerric, al carrer de Valldoreix amb Rosselló, al carrer de Valldoreix amb Sant Antoni i a la plaça de Lluís Millet. A més, hi haurà dues cercaviles, una de música tradicional i una altra de percussió, que enllaçaran els diversos espais. El punt final de la jornada commemorativa el posarà Kata Kitinga, que farà un recorregut de percussió que acabarà a la plaça de Lluís Millet.

Hi participaran 10 entitats: l'Escola Municipal de Música, el Conservatori, Escola Fusió, Aula de So, Cor Infantil, Cor Aglepta, Cor de Dama, Òpera de Cambra, Coral Harmonia, Musica al Cor, Escola de Música Tradicional de Sant Cugat i Kata Kitinga. Es preveu que centenars d'estudiants i músics amaters facin seus els escenaris per mostrar el seu art. Com destaca el regidor de Cultura, Xavier Escura, s'espera molta afluència de públic.

Xavier Escura

Cada entitat per separat ja porta molt públic. La suma de gent pot ser insòlita.


Els organitzadors preveuen un gran èxit en aquesta nova experiència i, per això, pensen en la nova edició. El director de l'Escola Municipal de Música i Conservatori, Carles Miró, diu que l'any vinent encara hi haurà una participació més elevada d'entitats i escoles de la ciutat.

Carles Miró

És un inici. Segur que l'any vinent hi haurà moltes més entitats que voldran participar. A tothom li fa il·lusió i tothom té ganes de participar-hi.


La directora de l'Escola Fusió, una de les participants en la jornada commemorativa, ha aprofitat l'ocasió per posar de manifest la necessitat que les administracions apostin per la cultura. També ha alertat que moltes de les escoles de música estan en situacions molt deficients, la qual cosa fa molts talents musicals santcugatencs hagin de marxar a estudiar fora del municipi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.