Tres vessants d'Espriu protagonitzen la 9a edició de les Lectures a la Fresca


Temes relacionats

Bru de Sala: 'El grau de coneixement dels catalans sobre Espriu fins ara era d'un dos' (10/jun/13)

Quatre hores de lectura de textos d'Espriu per homenatjar l'escriptor (24/abr/13)

Ramon Balasch: 'Espriu obria als creadors les portes de casa seva' (10/abr/13)

La ciutat s'organitza per demostrar l''orgull ciutadà' per l'Any Espriu (20/feb/13)


  • Comparteix:

Alguns dels col·laboradors de les 'lectures' a la plaça de Barcelona / Font: Localpres

Alguns dels col·laboradors de les 'lectures' a la plaça de Barcelona / Font: Localpres

El cabaret, la comèdia i la tragèdia d'Espriu protagonitzen la 9a edició de les Lectures a la Fresca, organitzada pels Amics de Pedra i Sang. La iniciativa, que tindrà lloc a diverses places, s'acompanya d'un vano creat per Lluís Ribas que simbolitza en clau local l''Esther espriuenca'. Cugat.cat col·labora en aquesta proposta.

Enguany, la 9a edició de les Lectures a la Fresca se centra en l'obra d'Espriu, en l'any de commemoració del centenari del naixement de l'autor. Una iniciativa organitzada pels Amics de Pedra i Sang que enguany 'estrenen' la renovada plaça de Barcelona amb la primera obra, el cabaret literari 'Sinerama', que tindrà lloc dijous 4 de juliol a les deu de la nit. A aquesta actuació li segueix una doble programació dijous 11 de juliol també a les deu de la nit a la plaça de l'alcalde Magí Bartralot, que acollirà 'Quim Federal' i 'Primera història d'Esther'. El cicle clourà amb la tragèdia d''Antígona' dijous 18 de juliol a la mateixa hora. L'espai dels Castanyers dels Jardins del Monestir serà l'escenari d'aquesta darrera actuació.

La coordinadora de les Lectures a la fresca, Dolors Vilarasau, ha remarcat que habitualment la gent té una visió parcial de Salvador Espriu i amb aquesta edició es vol trencar amb la idea d'Espriu com un home seriós triant tres obres molt diferents.

Dolors Vilarasau

Normalment dels autors la gent té una visió parcial, d'Espriu com d'un senyor seriós. Era un senyor irònic i amb una estètica grotesca. Volíem començar 'estripant' Espriu.


El comissari de l'Any Espriu, Xavier Bru de Sala, ha destacat la nostra ciutat com un dels municipis més actius en la commemoració d'aquesta efemèride.

Xavier Bru de Sala

Sant Cugat és una vila espriuana per excel·lència i ho està demostrant amb un seguit d'iniciatives que enalteixen l'Any Espriu i la figura d'Espriu.


El vano que acompanya les Lectures a la fresca d'enguany ha estat dissenyat per l'artista local Lluís Ribas, que ha creat un vano 'auster' amb el personatge d'Espriu Esther, com a protagonista. Ribas també ha picat l'ullet posant l'accent local amb una arracada que representa la rosassa del Monestir, i les lletres que reflecteixen el món del còmic.

Lluís Ribas

Vaig voler fer un vano auster. Vaig fer una Esther guapa, simbolitzada amb la rosassa del Monestir. Simbolitzant les aportacions novedoses d'Espriu he fet un joc de lletres altes, baixes i del revés.


Cugat.cat col·labora amb aquesta iniciativa. El seu director, Miquel Herrada, ha recordat les paraules de Bru de Sala i ha manifestat que Sant Cugat sigui una de les ciutats capdavanteres de l'Any Espriu diu molt del municipi, alhora que ha subratllat que el mitjà multimèdia sempre està al costat de propostes culturals com aquesta.

Miquel Herrada

Sant Cugat és un dels municipis capdavanters de l'Any Espriu. Això diu molt de la ciutat, de la seva riquesa cultural i del seu dinamisme. Com a mitjà públic estem al costat d'aquestes iniciatives.


40 actors i col·laboradors participen en el cicle Lectures a la Fresca, que enguany manté l'aportació municipal de 6.000 euros, que també cobreix les despeses de les Tertúlies amb Amics que van finalitzar la setmana passada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.