El concert 'Verdi vs Wagner' fa ressonar el moviment dels dos músics


  • Comparteix:

150 persones han assistit al concert

150 persones han assistit al concert

El cor de l'Òpera de Cambra de Sant Cugat, el cor de Cambra Dyapason i el Cos de Dansa de l'Esbart s'han unit aquest divendres sobre l'escenari del Claustre per retre homenatge als compositors Verdi i Wagner. Diverses peces han acostat als 150 espectadors aquestes dues grans figures, nascudes fa 200 anys, en un concert que ha transcendit la vessant musical cap al món de la dansa.

Els fragments de Verdi i Wagner han ressonat aquest divendres al Claustre del Monestir en un concert pluridisciplinar i col·laboratiu. El cor de l'Òpera de Cambra de Sant Cugat, el cor de Cambra Dyapason i el Cos de Dansa de l'Esbart, juntament amb un trio de corda i un piano, i sota la conducció del director de l'Escola d'Òpera de Sabadell, Daniel Gil de Tejada, han donat forma a aquesta proposta. Tot plegat per acostar al públic els dos compositors en el bicentenari del seu naixement.

Considerat el més notable i influent compositor d'òpera italiana del segle XIX, Giuseppe Verdi va escriure òperes que es representen arreu del món i estan molt associades a la cultura popular. Per contra, Richard Wagner va ser conegut pel seu estil filosòfic i haver sintetitzat en les seves obres les arts visuals, musicals i poètiques.

Dos estils allunyats, que s'han unit en aquesta actuació que la soprano i presidenta de l'Òpera de Cambra de Sant Cugat, Mariona Benet, ha qualificat de 'luxe', tant pels músics com pel contingut.

Mariona Benet

És un concert de luxe. Amb l'Esbart hem col·laborat altres vegades, està el cor de Cambra Dyapason, el director de l'Òpera de Sabadell, tres músics, més el piano.


Les Nits de Música al Claustre formen part de les Nits a Sant Cugat juntament amb les Lectures a la Fresca, les visites de nit amb notes musicals al Claustre del Monestir, la ballada nocturna de sardanes, la Nit de música local i 'Reneix a Sant Cugat'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.