Els escolars coneixeran de manera directa la feina del CRBMC


  • Comparteix:

El centre restaurant una obra d'art / Font: Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC)

El centre restaurant una obra d'art / Font: Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC)

El Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC), ubicat a Valldoreix, enceta aquest octubre unes noves jornades de formació a les escoles per mostrar la seva activitat. Les visites estan adreçades a alumnes de cicle superior de primària d'arreu de Catalunya i tenen l'objectiu que els més joves comprenguin en què consisteix el patrimoni cultural i la tasca per conservar-lo.

Aquestes sessions formatives porten com a títol 'Vols saber com es restaura una obra d'art?' i consten de dues parts. A la primera, més teòrica i de 10 minuts de durada, s'explicarà la importància del patrimoni com a element d'identitat i memòria col·lectiva, i a la segona s'oferirà una visita als tallers de restauració i instal·lacions científiques del centre. Els estudiants podran veure els professionals intervenint obres autèntiques en temps real, tindran accés als laboratoris i conclouran la visita amb jocs i endevinalles. Per exemple, hauran d'encertar quina obra s'amaga darrere d'una imatge en rajos X.

La restauradora i conservadora del centre Esther Gual ha destacat que els alumnes coneixeran tots els factors de degradació, entre els quals es troba l'acció humana. Segons Gual, veure en directe les conseqüències d'aquests actes contribuirà a conscienciar-los i mostrar-los quines actituds han de prendre envers la conservació del patrimoni.

Esther Gual

Els nanos pensen que les obres d'art es degraden només per envelliment, però aquí aprendran sobre els factors humans, de vandalisme o poc respecte. Esperem que veient-ho en directe en prenguin consciència.


Les visites van dirigides a alumnes del cicle superior de primària, però el CRMC té previst ampliar-les a cicles superiors. Aquesta proposta, disponible a partir d'octubre i fins al juny de l'any vinent, té una durada de dues hores i un preu de 3,50 euros per alumne. El CRBMC ofereix la zona verda de les seves instal·lacions per als escolars que vulguin esmorzar abans o després de l'activitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.