FGC difondrà l'obra de Salvador Espriu a les seves instal·lacions


Temes relacionats

Quatre hores de lectura de textos d'Espriu per homenatjar l'escriptor (24/abr/13)

Sant Cugat dedica l'Any Espriu a trencar els tòpics que envolten la seva obra ( 3/mar/13)


  • Comparteix:

El president de FGC, Enric Ticó, i el conseller de Cultura, Ferran Mascarell / Font: Conselleria de Cultura

El president de FGC, Enric Ticó, i el conseller de Cultura, Ferran Mascarell / Font: Conselleria de Cultura

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) se suma a la campanya que ha impulsat la conselleria de Cultura per fer difusió de l'obra i la trajectòria literària de Salvador Espriu. Amb aquest acord, signat aquest dilluns i en què també participa la Xarxa Audiovisual Local (XAL) i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), FGC cedirà alguns dels seus espais i trens per organitzar activitats literàries destinades a commemorar l''Any Espriu'.

FGC cedirà al departament de Cultura l'espai Provença, situat en l'estació homònima, per celebrar activitats relacionades amb l''Any Espriu'. L'acord també preveu organitzar actes literaris en alguns trens de la flota de FGC, que compta amb vuit estacions a la nostra ciutat. A més, les pantalles informatives de les andanes publicaran la 'Frase del Dia', citacions de l'obra d'Espriu, tant de prosa com d'assaig, que també reprodueixen diàriament alguns mitjans de comunicació.

De la seva banda, la XAL farà difusió d'aquestes cites a través de les ràdios i les televisions locals que s'hi troben adscrites, uns mitjans que també promouran les activitats dedicades a l'escriptor.

Entre les propostes previstes amb motiu de l''Any Espriu' hi ha exposicions, publicacions d'obres, espectacles musicals, peces teatrals i produccions audiovisuals, entre d'altres. A Sant Cugat, ja s'han celebrat diverses iniciatives per commemorar el seu naixement, com la lectura de poemes a través de la ràdio de Sant Cugat (91.5 FM) i la 9a edició del cicle Lectures a la Fresca, organitzada pels Amics de Pedra i Sang, i enguany dedicada a Espriu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.