El Centre d'Art i Natura d'Osca incorpora quatre obres de Delclaux


  • Comparteix:

'Tapis de la Creación', obra que està situada al hall del CDAN / Font: Ceres.mcu.es

'Tapis de la Creación', obra que està situada al hall del CDAN / Font: Ceres.mcu.es

El Centre d'Art i Natura d'Osca (CDAN) incorpora quatre tapissos del santcugatenc Carles Delclaux a la seva col·lecció. Les peces, creades durant els anys 80, estan inspirades en obres dels pintors José Beulas i de Manuel Miralles. 'Campos quemados', 'Sin título' i 'Rostolls Cremats' són els tapissos inspirats en Beulas; 'Figura 69. Arpilleria' és l'obra inspirada en Miralles. Aquestes obres s'exposaran en una mostra al CDAN a principis del 2014.

Totes aquestes peces se sumen al 'Tapis de la Creación' de Delclaux, que actualment es troba al hall del museu. La idea d'aquesta obra neix fa vint anys, quan l'artista Joan Miró va firmar un contracte amb la fàbrica santcugatenca Aymat, per fer les tres versions del Tapis de Tarragona. Delclaux, juntament amb l'artista Josep Royo, van estar treballant amb Miró en aquest projecte, però amb el tancament de la fàbrica no es va realitzar l'obra.

Posteriorment, durant l'any Miró, Delclaux va voler retre-li homenatge amb el 'Tapis de la Creación', de 260 x 250 centímetres i realitzat amb més de 100 quilos de llana moaré.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.