Profeslo denuncia que l'Ajuntament els retalla el pressupost sense previ avís


  • Comparteix:

Quim Pla i Cesc Franquesa a l'Esbart Sant Cugat.

Quim Pla i Cesc Franquesa a l'Esbart Sant Cugat.

La Promotora de Festes Locals, Profeslo, s'ha vist obligada a suprimir alguns dels actes previstos pel Carnestoltes d'enguany a causa de la retallada en l'aportació en el Pressupost feta per l'Ajuntament. Des de Profeslo lamenten que el consistori els hagi avisat només amb un mes d'antelació d'aquesta retallada de diners, ja que això els ha obligat a indemnitzar alguns dels grups contractats i a reorganitzar tota la festa a l'últim moment.

Des de Profeslo han explicat que el passat octubre van presentar a l'Ajuntament un pressupost de 20.000 euros per organitzar el Carnestoltes. També van demanar poder disposar del pavelló municipal per poder-hi fer el ball de nit. El passat 20 de gener, a només 4 setmanes de la festa, des de l'Ajuntament se'ls va comunicar que la dotació econòmica municipal es reduïa a 4.500 euros, i que tampoc no podrien disposar del pavelló.

Davant d'aquesta situació, Profeslo ha dirigit una carta a l'alcalde i a l'àrea de Cultura denunciant que se'ls hagi avisat de la retallada del pressupost amb molt poc temps d'antelació, ja que ho consideren una manca de respecte per la seva feina. Quim Pla, membre de Profeslo creu que se'ls ha menytingut:

Quim Pla

Demanàvem explicacions per hver-nos avisat amb tant poca antel·lació i considerem que és una manca de respcte per la nostra feina.


Finalment, l'aportació municipal per al Carnestoltes és de 8.000 euros, però des de la Promotora de Festes Locals recorden que l'any passat va ser de 12.000 euros, sense comptar el Carnestoltes infantil i la publicitat.

Tot i això, Profeslo ha decidit organitzar la festa amb els recursos disponibles i també amb el suport de persones i entitats locals, que segons afirmen, els han retornat la il·lusió per aquesta festa. Cesc Franquesa.

Cesc Franquesa

Malgrat aquesta situació, i per l'escalf de les entitats, ens fa il·lusió fer la festa i tan grossa com poguem amb els diners que tenim.


El programa del Carnestoltes ha hagut de suprimir el Ball de Gitanetes, el concurs de cartells i la concessió de la barra del bar del ball de nit, que hores d'ara encara no se sap si es podrà fer al Celler Cooperatiu.

Des de Profeslo han afirmat que de cara a l'any vinent, negociaran amb l'ajuntament un conveni que estableixi els termes de la col·laboració per organitzar aquesta festa, tal i com la mateixa regidora de Serveis Personals havia proposat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.