Sant Cugat es converteix en un dels municipis que més activitats aporta al Fòrum procedents de les entitats


  • Comparteix:

Moment de la signatura entre Lluís Recoder i Antoni Farrés.

Moment de la signatura entre Lluís Recoder i Antoni Farrés.

Sant Cugat és un dels quatre municipis de tot Catalunya que més activitats aporta dins la programació del Fòrum de les Cultures. Vint-i-una activitats conformen la contribució de la ciutat en un exercici, inèdit, que siguin les entitats -i no pas l'Ajuntament- les que organitzen les activitats que aporta Sant Cugat a la celebració d'aquest esdeveniment cultural d'abast internacional.

Sant Cugat és plenament un municipi adherit al Fòrum de les cultures després de la signatura del conveni que reconeix la ciutat, com a 'municipi col·laborador'.

Fins el 26 de setembre, la ciutat aporta 21 activitats que s'inscriuen ja en la programació que la vuitantena de municipis col·laboradors aporten a l'oferta d'aquest gran esdeveniment. Segons ha explicat Antoni Farrés, responsable de l'Àmbit Municipal del Fòrum, Sant Cugat és una de les ciutat que més actes associats ha aportat a la programació:

Antoni Farrés

A sant cugat hi ha hagut un procés més interessant. No va ser l'Ajuntament qui proposa els actes sinó les entitats de la ciutat.


Entre les aportacions; l'edició d'enguany de la Universitat internacional de la Pau; algunes exposicions al Museu i la Biblioteca del Mil·lenari sobre el mestissatge i la multiculturalitat, o una actuació de gospel al Teatre-Auditori. També l'Esbart Sant Cugat col·labora amb la celebració, durant quatre dies, d'un cicle d'espectacles de dansa amb companyies de tot el món, i la pròpia Biennal Mostra d'Art Contemporani Català.

L'alcalde ha explicat que, des d'un inici, Sant Cugat tenia clar que calia ser-hi present ja que es comparteixen, plenament, els lemes centrals del Fòrum. Lluís Recoder creu que la ciutat ha fet seus els aquests tres eixos:

Lluis Recoder

Com a ciutat mai hem dubtat en adherir-nos perquè els missatges del Fòrum són plenament assumits i ens els fem nostres.


La diversitat cultural, el desenvolupament sostenible i la pau són els tres eixos que marcaran aquests 141 dies en què s'alternaran debats intel·lectuals amb activitats culturals. Seran 450 concerts, 48 espectacles de carrer, 2.000 artistes però també 44 sessions de 'Diàlegs', una reflexió amb personatges i pensadors internacionals.

La portaveu del fòrum ha explicat que es tracta que cadascú triï un acte per contribuir, personalment, a fer un món millor:

Portaveu Fòrum

És una gran caixa d'eines on cada ciutadà pot agafar l'eina que més li agradi per construir un món millor.


S'estudia també la possibilitat de dedicar un dia del Fòrum a cada un dels municipis adherits per tal que el públic vingut d'arreu puguin conèixer els pobles i ciutats de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.