L'historiador Josep Maria Figueres reivindica la trajectòria de Valentí Almirall


Temes relacionats

Figueres: 'No es pot tractar la història amb objectivitat però sí amb honestedat' (25/ago/13)

El Curs d'Estiu de la Unipau comptarà amb Colomina, Torreblanca i Subirats ( 6/mai/13)


  • Comparteix:

Figueres, durant la conferència

Figueres, durant la conferència

La tasca de Valentí Almirall va marcar una època en el periodisme gràcies als seus articles directes i plens d'arguments a favor del fet diferencial català, una estratègia que podria ser molt útil per a l'actual situació catalana. Aquesta és la conclusió que ha exposat aquest dimarts l'historiador Josep Maria Figueres, que ha acudit al Museu del Monestir per oferir una xerrada sobre el periodista emmarcada en els actes per commemorar l'Onze de Setembre.

Els punts forts d'Almirall, ha explicat Figueres, van ser els seus articles a la premsa catalana i espanyola, en què va reivindicar la singularitat de Catalunya i va reclamar un canvi profund de la societat basat en l'esperit modern i la solidaritat. Tot això, sumat a la seva prosa directa i plena d'arguments racionals, el van situar com un periodista avançat als seus temps. Per Figueres, l'estil argumental clar d'Almirall i la seva perseverança es poden aplicar al context actual per reclamar a l'Estat espanyol el dret a decidir.

Josep M. Figueres

El que ens pot ensenyar és que, tenint la raó, cal explicar-se bé.


Ferm defensor de la identitat lingüística catalana, Almirall es va especialitzar en els gèneres de la teoria política, els viatges i el comentari d'actualitat. Sobre aquest últim camp, Figueres també ha destacat la gran capacitat del periodista per analitzar la realitat i plasmar-la en els seus texts.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.