La nova obra de Carles Casajuana aborda la identitat catalana i el món editorial


  • Comparteix:

L'escriptor Carles Casajuana / Font: ACN

L'escriptor Carles Casajuana / Font: ACN

L'escriptor santcugatenc Carles Casajuana es torna a endinsar en la identitat catalana amb 'El melic del món', una novel·la sobre la situació actual del país i el món editorial. L'autor recupera els personatges del seu darrer llibre i tracta qüestions com la llengua, la indústria cultural i les subvencions públiques en el sector editorial.

Amb la intenció de retre un homenatge a Catalunya, Carles Casajuana torna a disseccionar la identitat catalana a través de la literatura, en aquesta ocasió amb 'El melic del món' (Columna 2013). L'autor santcugatenc recupera els personatges de la seva novel·la anterior, 'L'últim home que parlava català' (Planeta 2009), en una nova història que satiritza sobre el món editorial i la indústria cultural. L'encàrrec d'escriure un assaig sobre la identitat catalana és el tret de sortida del relat, que tracta sobre els 'angles problemàtics de la qüestió del país', tal com ha explicat Casajuana.

Carles Casajuana

A tot arreu on la identitat presenta angles problemàtics es converteix en un bon tema literari. Volia seguir explorant aquest tema.


Aquest és el novè llibre de Casajuana, que va debutar amb 'Tap d'escopeta' i va rebre el Premi Ramon Llull amb 'L'home que parlava català'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.