Adeú a l'artista Josep Uclés, estretament vinculat a la Canals Galeria d'Art


  • Comparteix:

Josep Uclés en una mostra a la Canals Galeria d'Art / Font: Canals Galeria d'Art

Josep Uclés en una mostra a la Canals Galeria d'Art / Font: Canals Galeria d'Art

El pintor Josep Uclés ha mort aquest dijous als 61 anys. L'artista va estar molt vinculat a la Canals Galeria d'Art i va ser una figura clau en la revifalla de la pintura catalana dels anys 80.

Nascut a Badalona, Josep Uclés va ser un dels representants de la pintura catalana dels anys 70 i 80 i va convertir-se en una figura cabdal de la pintura neofiguracionista europea. L'artista s'inspirava en la Commedia dell'Arte i els follets de les llegendes nòrdiques per crear obres amb un toc festiu que tractaven qüestions trascendentals. Uclés va estar molt vinculat a la Canals Galeria d'Art des dels seus inicis, tal com recorda el seu director, Josep Canals.

Josep Canals

Josep Uclés va ser un dels transformadors de la nova figuració europea i va estar molt vinculat a la nostra galeria des del començament.


Amb una trajectòria internacional, l'artista va exposar a països com França, Bèlgica i els Estats Units i va formar part de la mostra col·lectiva Europa-79 que es va fer a Stuttgart. Josep Uclés ha mort aquest dijous d'una leucèmia a la Roca del Vallès.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.