Tallers, activitats i tasts de vins recorden el passat vinícola de Sant Cugat


Temes relacionats

Un reportatge retrata el passat agrícola i l'evolució de la plaça de Barcelona (21/set/13)

La plaça de Barcelona recupera la centralitat del poble que un dia va ser (20/set/13)


  • Comparteix:

La plaça de Barcelona s'ha omplert de festa, pintures i música

La plaça de Barcelona s'ha omplert de festa, pintures i música

El passat vinícola de Sant Cugat ha retornat de la mà de la Fira de Portadores, que ha convertit aquest dissabte la plaça de Barcelona en la seu agrícola de la ciutat. Tasts de vins, tallers infantils, espectacles i cantades han transportat l'espai fins a l'època de la verema amb un conjunt d'activitats emmarcades dins el projecte de Patrimoni Viu per reivindicar la tradició i la història.

Una àmplia oferta de tallers infantils ha aplegat els més petits a la plaça, on han pogut muntar a cavall, pintar i construir un fanalet. La visita dinamitzada 'El Sant Cugat del vi' ha recuperat el passat de la ciutat amb una exposició de les eines i estris relacionats amb la producció del vi. L'espectacle de música de Jordi Tonietti ha fet ballar les famílies, que també han pogut gaudir d'una demostració de puntes de coixí.

La cultura popular ha estat present a la Fira de les Portadores de la mà dels Bastoners, que han posat punt final a la seva exhibició amb una xocolatada. Més tard, l'espectacle 'La cuca de llum viatja al passat de Sant Cugat' ha servit per fer memòria de la història de la ciutat.

La música ha tancat la segona jornada de Patrimoni Viu amb una actuació de la Societat Coral La Lira, que ha interpretat cançons de la verema, i les peces musicals de principi de segle a càrrec de l'Escola de Música Tradicional de Sant Cugat. Alguns dels assistents s'han mostrat molt satisfets amb la gran diversitat d'activitats de la iniciativa.

Participants

Tenia curiositat per veure la fira del vi i la plaça de Barcelona ens encanta. / És una fira molt maca i interessant. / Sempre que hi ha activitats de vins venim a treure el cap.


La Fira de les Portadores posarà punt final aquest diumenge amb jocs tradicionals, itineraris guiats i un final de festa de L'Envelat.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.