La Fira de les Portadores deixa al descobert el patrimoni vinícola local


Temes relacionats

Tallers, activitats i tasts de vins recorden el passat vinícola de Sant Cugat (21/set/13)

Un reportatge retrata el passat agrícola i l'evolució de la plaça de Barcelona (21/set/13)

La plaça de Barcelona recupera la centralitat del poble que un dia va ser (20/set/13)


  • Comparteix:

Sant Cugat ha viatjat aquest cap de setmana fins al passat vinícola amb la Fira de les Portadores, que ha transportat la plaça de Barcelona a l'època de la verema. Activitats infantils, itineraris, espectacles de dansa tradicional i degustacions han servit per recordar els orígens agrícoles de la ciutat i donar-los a conèixer als més petits en una edició de Patrimoni Viu multitudinària, segons l'alcaldessa, Mercè Conesa.

La plaça de Barcelona ha retrocedit fins a principis del segle XX i ha esdevingut durant tres dies l'epicentre de Sant Cugat amb la Fira de les Portadores. L'empremta de la tradició agrícola a la ciutat s'ha fet palesa mitjançant espectacles de dansa de la mà del Cos de Dansa de l'Esbart i el Grup Mediterrània, com també amb les actuacions dels Bastoners. La gastronomia i sobretot el vi han tingut un paper protagonista a la fira a través de degustacions i parades d'alimentació.

De la seva banda, els més petits han conegut els orígens de Sant Cugat amb diversos tallers i espectacles, com també amb itineraris guiats que han mostrat les eines i els habitatges de l'època de la fira. Tot plegat amb un ampli ventall d'activitats que ha servit per fer memòria i rememorar el període rural de la ciutat a principis del segle XX en una iniciativa que ha estat ben rebuda pels santcugatencs, segons l'alcaldessa, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

La gran majoria de gent s'ha mostrat molt satisfeta tant amb l'oferta comercial com amb totes les activitats de les jornades.


Conesa també ha assegurat que la plaça de Barcelona ha estat 'un bon escenari' per a les jornades i que aquestes tindran continuïtat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.