El Teatre-Auditori celebra 20 anys amb la promesa de més funcions i més públic


Temes relacionats

El reportatge sobre els 20 anys del Teatre-Auditori, a Cugat.cat ( 1/oct/13)

Mascarell encoratja el Teatre-Auditori a mantenir la seva 'proposta intel·ligent' ( 1/oct/13)

La sala B, la viabilitat i el públic, reptes del Teatre-Auditori dels grups municipals ( 1/oct/13)


  • Comparteix:

El Teatre-Auditori ha celebrat aquest dilluns la festa dels 20 anys amb els reptes d'ampliar el públic i les funcions, mantenir la qualitat, garantir la seva viabilitat econòmica i aconseguir la sala B. L'espai s'ha omplert de públic i artistes que hi han passat en aquestes dues dècades en una vetllada que ha reivindicat les arts escèniques i la contribució del Teatre-Auditori a la ciutat.

Després dels concerts i les actuacions de dissabte passat, l'equipament municipal ha completat aquest dilluns la segona part de la seva festa d'aniversari. El director de l'espai, Pep Tugues, ha marcat el full de ruta del teatre per als propers anys. La declaració d'intencions passa per reunir més públic amb més funcions, atraure una programació més internacional i, si es pot, aconseguir la reivindicada sala B, entre d'altres objectius.

Pep Tugues

Molts espectacles i moltes funcions. Que hi hagi un creixement de públic. Si a més aconseguim més programació internacional i la sala B ja serà la repera.


L'acte ha estrenat el reportatge '20 anys+' coordinat per la periodista santcugatenca Marina Romero i realitzat per Cugat.cat, que emet l'audiovisual aquest dimarts. A continuació, ha tingut lloc el muntatge 'Assaig 20', amb guió del programador del teatre Gerald Fannon, que ha reunit artistes com Joan Pera, Emma Vilarasau i Tortell Poltrona, entre d'altres. Els artistes han reivindicat el paper de la cultura i han reunit frases cèlebres sobre aquest tema.

Alguns d'ells, com Joan Pera, Patrícia de No, Nina i Josep Ferré, han elogiat l'aposta del Teatre-Auditori per la programació de qualitat i han destacat la importància de l'equipament per a la ciutat i la cultura.

Artistes

Un gran teatre magnifica i és l'expressió d'un poble. Aquest teatre és allò que Sant Cugat mereixia. / És un goig que la programació vagi 'in crescendo'. / Potser fa falta un espai més petit. / Col·labora amb la imatge de ciutat cultural


De la seva banda, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha mostrat la seva satisfacció per la trajectòria de l'equipament, del qual ha dit que és un referent cultural que ha posat Sant Cugat en el mapa. Per això, ha marcat com a principal repte garantir la sostenibilitat a través de l'autosuficiència econòmica.

Mercè Conesa

El que hem de garantir és que aquest equipament sigui cada cop més autosuficient i depengui menys de l'Ajuntament.


La vetllada també ha recordat els actors que ens han deixat al llarg de l'any. L'actor Santi Millán ha estat l'encarregat de conduir la gala, que també ha servit per presentar la nova programació.

Andrea Motis i Joan Chamorro han posat el punt final a la vetllada amb una interpretació de l''Aleluia' que ha emocionat el públic, que ha omplert les 788 localitats i on també s'han habilitat grades a l'escenari per a l'ocasió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.