El cicle de Música Sacra retorna per revindicar la importància d'aquest cant


Temes relacionats

10 segles de música sacra es donen la mà destacant la importància del cant gregorià (23/feb/13)

La potència de la música sacra reuneix al Monestir unes 200 persones (26/oct/12)

Baulies: 'No hi ha cap compositor actual sense dedicació a la música sacra' (24/oct/12)


  • Comparteix:

El regidor de Cultura, Xavier Escura, i el director de Camerata Sant Cugat, Xavier Baulies

El regidor de Cultura, Xavier Escura, i el director de Camerata Sant Cugat, Xavier Baulies

El cicle de Música Sacra de Camerata Sant Cugat arriba a la segona edició amb l'objectiu de reivindicar el gènere com alguna cosa més que música religiosa. El Monestir repeteix com l'emplaçament dels concerts, que tornaran a cedir els beneficis a la secció local de Càritas.

La segona edició del cicle de Música Sacra arriba aquest divendres a les nou del vespre. El Cor de Cambra de Granollers visita la ciutat per portar el programa 'Un pont de 14 llums', una selecció d'obres de clàssics corals actuals que inclouen autors com Molfino, Aguiar, Hamilton i Miskinis. El repertori també inclou diversos autors catalans i bascos per mostrar al públic la projecció internacional de les dues regions en aquest àmbit.

D'altra banda, el cicle referma l'aposta social i renova el conveni amb Càritas, de manera que els beneficis obtinguts de les entrades es destinaran a causes benèfiques. L'altre objectiu és revindicar la música sacra com un dels símbols de la condició humana. Pel director de Camerata Sant Cugat, Xavier Baulies, la música sacra no ha de ser entesa com un gènere lligat a la religió.

Xavier Baulies

Aquesta transcendència present a la condició humana queda recollida en la música sacra.


El regidor de Cultura, Xavier Escura, ha destacat el Monestir com l'espai ideal per oferir un cicle musical com aquest, cosa que demostra una vegada més la riquesa patrimonial de la ciutat.

Xavier Escura

És d'aquelles iniciatives que sembla feta a mida per al nostre patrimoni.


El Cor Aglepta visitarà el Monestir el 29 de novembre, mentre que el Cor Vivaldi ho farà el 17 de gener. El cicle es completarà amb dues actuacions més, sense data fixada, en què la musica gregoriana i la música sacra contemporània seran les protagonistes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.