El poeta d'honor del 13è Festival de Poesia reivindica el paper de la cultura


Temes relacionats

Més de 50 activitats farceixen el Festival de Poesia de Sant Cugat ( 8/oct/13)


  • Comparteix:

'Sense cultura no ens en sortirem', així ha reivindicat el paper de la cultura a la societat contemporània el poeta d'honor del Festival de Poesia de Sant Cugat, Joan Margarit. Ha estat aquest dimarts a la presentació de la 13a edició de la proposta que, en paraules del regidor de Cultura, Xavier Escura, serà la més participativa.

Més d'una cinquantena de propostes ompliran de versos els carrers i escenaris amb motiu del festival que començarà diumenge de la setmana vinent i s'allargarà fins el darrer cap de setmana d'aquest mes. La majoria d'activitats giraran al voltant de la lírica de Joan Margarit, que pren el relleu a Francesc Garriga Barata com a poeta d'honor.

Margarit ha agraït aquest protagonisme i ha reivindicat el paper cabdal que, segons ell, ha de tenir la cultura en la societat actual. Per Margarit, la manca de cultura en la gestió de l'opulència ha portat a la situació de crisi actual econòmica i de valors. La sortida ha de passar, ha dit, per la poesia.

Joan Margarit

O es viu en cultura o aquesta societat complexa serà un desastre. Aquesta és la utilitat que ha de tenir la poesia.


Entitats, galeries, comerços, llibreries i associacions diverses s'han implicat en aquesta edició del festival. El regidor de Cultura, Xavier Escura, ha assegurat que això fa que sigui la més participativa.

Xavier Escura

Serà un festival divers i plural. Tindrem més participació de les entitats que la que hem tingut mai. A més, comptarem amb els millors poetes del país.


El programa d'enguany compta amb la participació de Cerdanyola que ha organitzat una tertúlia amb l'anterior poeta d'honor, Francesc Garriga Barata.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.