Una doble mostra repassa la trajectòria abstracta de Josep Guinovart


  • Comparteix:

L'obra abstracta de Josep Guinovart, amb els seus blaus de mar i els terrossos d'Agramunt, es pot veure des d'aquest divendres a la Sala Capitular del Museu del Monestir i a l'espai artístic La Galeria. Les dues mostres, que repassen la trajectòria de l'artista des dels seus inicis als anys 40, es podran veure fins el 8 de desembre.

Una dotzena d'obres a la Sala Capitular i una cinquantena a La Galeria endinsen el visitant en l'obra de Josep Guinovart, en un homenatge sis anys després de la seva mort. 'Guino' introduïa a les seves obres abstractes objectes de la vida quotidiana, dotant-los d'un nou significat. Al Museu de Sant Cugat es poden veure algunes de les obres de major format que provenen de diverses institucions, com ara l'Espai Guinovart situat a Agramunt. En aquesta selecció es fa un repàs a les diferents etapes de Josep Guinovart.

La filla de l'artista, Maria Guinovart, ha destacat de l'obra del seu pare la seva vitalitat que plasmava als llenços, i la varietat dels materials que feia servir per innovar a les seves pintures.

Maria Guinovart

Era algú molt vital, això es plasma a la seva obra. Era un home molt experimental, no hi havia material que li fos indiferent. Feia d'això una aportació més al seu món pictòric.


D'altra banda, a l'espai La Galeria s'han triat obres de la col·lecció privada de l'artista per posar-les a l'abast del públic. Guinovart va estar lligat amb Sant Cugat quan va col·laborar amb la Casa Aymat fent uns tapissos, fet que l'ha lligat als inicis d'aquest museu, tal com ha subratllat el regidor de Cultura, Xavier Escura.

Xavier Escura

Josep Guinovart va col·laborar amb la Casa Aymat, no deixa de ser unes arrels importants per al Museu Contemporani del Tapís.


El responsable de La Galeria, Jordi Batlle ha ressaltat que les obres de Guinovart al seu espai s'aniran renovant durant aquests dos mesos.

Jordi Batlle

Hi ha una cinquantena d'obres, de les quals hi ha penjades unes 30 i que anirem canviant durant l'exposició. M'agradaria que el públic cada vegada veiés una exposició nova.


Les obres estaran exposades als dos espais artístics fins el 8 de desembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.