El cineasta santcugatenc Jordi Cadena estrena a Londres 'La Por'


  • Comparteix:

Jordi Cadena durant l'entrevista / Font: ACN

Jordi Cadena durant l'entrevista / Font: ACN

El director de cinema santcugatenc Jordi Cadena reflexiona al seu nou film, 'La Por', sobre la insistència de l'ésser huma en fer mal. La pel·lícula s'ha estrenat al festival BFI de Londres.

La cinta intenta oferir un 'canvi de lectura' perquè explica la violència de gènere en una família des del punt de vista del fill adolescent. 'És una pel·lícula amb més preguntes que respostes', ha admés Cadena en una entrevista l'Agència Catalana de Notícies (ACN) des de la capital britànica.

'La Por' s'ha estrenat al cinema Renoir de Londres amb la presència del seu director i també s'ha projectat aquest dissabte al Rity. Per Cadena, la pel·lícula és 'una denúncia' i una 'crònica social' sobre la violència de gènere, però alhora vol anar més enllà. De fet, el cineasta santcugatenc ha explicat que ha intentat reflexionar sobre el mal i la insistència de l'ésser humà en fer mal.

Jordi Cadena

Intento fer una reflexió sobre el mal, sobre la insistència de l'ésser humà en fer mal.


Aquest és el segon film que Cadena fa inspirant-se en una novel·la de Lolita Bosch, després d''Elisa K', del 2010. El director ha explicat que l'autora té un tipus d'escriptura que li facilita molt la conversió a la imatge de la història.

Jordi Cadena

La Lolita té una manera d'escriure que per a mi és molt fàcil transformar-ho en imatges. És una escriptura molt visual.


'La Por' és una de les quatre produccions catalanes que el públic britànic pot veure al festival BFI de Londres. Els programadors han comptat amb la projecció de 'Grand Piano, d'Eugenio Mira, 'La Plaga' de Neus Ballús, i 'Història de la meva mort' d'Albert Serra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.