Sant Cugat dedica tot un any a l'artista local Grau Garriga amb motiu dels seus 75 anys


  • Comparteix:

La presentació ha comptat amb polítics, artistes i amics de Garriga.

La presentació ha comptat amb polítics, artistes i amics de Garriga.

Aquest dijous arrenquen els actes de celebració de l'Any Grau Garriga amb una exposició col·lectiva de 21 artistes de la ciutat en homenatge a qui ha estat un dels renovadors de l'art textil de més renom internacional. Durant tot aquest any, i amb motiu del 75 aniversari de Grau Garriga, l'Ajuntament, el Departament de Cultura de la Generalitat i diverses entitats de Sant Cugat retran homenatge a aquest artista amb exposicions, concerts i altres activitats culturals.

La mostra que s'inaugura aquest dijous a la Sala Capitular del Monestir és una col·lectiva en homenatge a Grau Garriga en què participen artistes de la ciutat de diferents disciplines, tendències i edats: des de la jove Maria Fabre, passant per Pep Codó, Sergi Barnils, Carles Delclaux, Lluís Ribes o Joquim Viñolas. En total, 21 artistes que participaran en aquest homenatge amb una obra de tècnica lliure.

Pep Codó, que hi presentarà una escultura que ha realitzat pensant tant en el mestre com en l'Escola del Tapís, ha explicat que Grau Garriga ha estat sempre un estendard per als artistes de la ciutat.

Pep Codó

És una referència per noslatres. Ens va ajudar molt quan érem joves.


El mes de juny serà el torn del propi Grau Garriga, que inaugurarà dues exposicions al Museu de Sant Cugat amb la seva obra més recent, la dels últims quatre anys. Mentre la Sala Capitular acollirà pintures de grans dimensions i petites escultures inèdites, la Casa Aymat serà l'escenari dels tapissos i dibuixos que ha treballat l'artista en aquesta última època.

Grau Garriga ha explicat que és un privilegi mostrar la seva obra a Sant Cugat, una ciutat, ha dit, on sempre li ha agradat especialment exposar. A partir del juny, doncs, i fins el setembre, el públic podrà contemplar l'última obra d'aquest artista que, tot i mantenir-se fidel al contingut de sempre, ha incorporat nous registres expressius. Josep Grau Garriga.

Josep Grau Garriga

Tota l'obra que s'ensenyarà a partir del juny és l'obra més recent amb els continguts de sempre però amb nous elements expressius.


Des de l'Ajuntament, la tinent d'alcalde de Serveis Personals, Àngels Solé, ha destacat la importància de Grau Garriga com a renovador de l'art del tapís i ha assegurat que l' 'Any Grau Garriga' és un homenatge a qui ha portat el nom de Sant Cugat als circuits artístics internacionals.

Àngels Solé

Sant Cugat estava en deute amb ell. És l'artista més internacional que té la ciutat i crèiem que això ha havíem de reconèixer i valorar.


Un concert de l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat a l'abril i un recital del cantautor Paco Ibáñez, amic personal de l'artista, són altres de les activitats de l'Any Grau Garriga. També l'Ateneu, el col·lectiu Firart i l'Escola d'Art s'han sumat a l'homenatge amb exposicions i xerrades. L'Any Grau Garriga es clausurarà al gener de 2005 a la Casa Aymat amb una retrospectiva de l'obra que l'artista va realitzar a la Casa Aymat des dels anys 50 quan l'ara casa museu era una empresa manufacturera de catifes i tapissos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.