Joan Margarit reivindica la poesia com un bàlsam per combatre la tristesa


Temes relacionats

El poeta d'honor del 13è Festival de Poesia reivindica el paper de la cultura ( 8/oct/13)

Més de 50 activitats farceixen el Festival de Poesia de Sant Cugat ( 8/oct/13)


  • Comparteix:

'Negar la cultura a algú significa prendre-li les eines per fer front a la tristesa i al dolor'. Amb aquesta contundent afirmació, el poeta Joan Margarit ha inaugurat aquest diumenge el 13è Festival de Poesia, que enguany ret homenatge a la seva figura. L'espectacle 'La veu d'un saxo en la boira' i una glossa a càrrec de l'escriptor santcugatenc Sam Abrams han recordat la trajectòria 'arriscada' de Margarit i la seva obra 'carregada de la força de les emocions' en una edició del festival 'inspirada en els valors que encarna el poeta'.

Els versos de Joan Margarit sacsegen i transformen a través d'una poesia emotiva, inquieta i veraç. El 13è Festival de Poesia s'inspira precisament en aquests trets per reivindicar l'impacte de les paraules i els seus efectes a l'hora de fer front a la realitat més crua. Segons Margarit, la poesia és l'eina indispensable per combatre l'agressió del dolor i la pèrdua i, per aquest motiu, cal potenciar la cultura sobretot en temps de crisi.

Joan Margarit

Aquesta agressió de la intempèrie en forma de pèrdues s'ha de fer front a la cultura, sobretot amb la poesia i la música.


A través de la quotidianitat, Margarit interpel·la el lector amb una obra rebel i arriscada, segons la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs. L'òrgan, que impulsa el festival juntament amb el consistori, ha escollit la figura de Margarit com a poeta d'honor de l'edició d'enguany perquè 'és necessari que la gent el conegui' ja que 'no deixa ningú indiferent'.

Laura Borràs

Joan Margarit s'afegeix a una llista de poetes il·lustres. Volem apropar-lo a la gent que no el conegui, perquè no deixa ningú indiferent.


Un any més, el festival pretén demostrar la vitalitat cultural de Sant Cugat i alhora donar a conèixer la ciutat com un dels nuclis fonamentals del panorama literari català, tal com ha explicat l'alcaldessa, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

Una vegada més, volem mostrar la inquietud de la ciutadania vers el mapa cultural i posicionar-nos com una ciutat que impulsa un festival molt important al país.


En el marc del festival, la Biblioteca Central Gabriel Ferrater ha inaugurat, també aquest diumenge, l'exposició 'Joan Margarit. Arquitecte de la paraula'. L'espectacle 'La veu d'un saxo en la boira', dirigit per Carles Canut i interpretat per Joan Pera, Jordi Boixaderas i Ferran Frauca, ha transmès la potència emocional dels versos de Margarit i ha servit per donar el tret de sortida oficial al festival.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.