La presentació d''Ocnos i el parat esglai' mostra l'Espriu més autobiogràfic


  • Comparteix:

La imatge més autobiogràfica de Salvador Espriu s'ha donat a conèixer aquest dissabte amb la presentació del llibre 'Ocnos i el parat esglai', que reuneix textos inèdits de l'escriptor. Es tracta d'una obra eclèctica amb textos sobre art, bellesa, ciència i la infantesa d'Espriu, que amb aquest llibre tanca de forma definitiva la seva relació amb l'escriptura.

'Ocnos i el parat esglai' (Balasch Editor, 2013) és un llibre pòstum que es nodreix dels pròlegs i assaigs que Salvador Espriu va fer arribar al seu secretari i amic, Ramon Balasch. L'obra, il·lustrada pel pintor Sergi Barnils, recopila textos adreçats a poetes i escriptors al llarg de 800 pàgines. Segons Balasch, que ha editat el llibre, Espriu es focalitza en una constel·lació de temàtiques molt diverses, a través de les quals explica la seva vida.

Ramon Balasch

És una aportació molt important. Dóna veu a la seva autobiografia, perquè darrere dels textos explica la seva pròpia vida.


Amb aquesta recopilació, Espriu tanca la seva obra de forma definitiva i exposa un immens autoretrat de la seva personalitat. Segons l'escriptor, assagista i crític literari, Sam Abrams, Espriu es treu la màscara i parla de tu a tu amb el lector mitjançant un llibre que té una certa voluntat testamentària.

Sam Abrams

Fa molt evident allò que vol aconseguir. Es treu la màscara i parla directament amb el públic.


'Ocnos i el parat esglai' és una metàfora d'Espriu sobre la relació entre l'artista i el segle XX, marcat pel terror de les guerres mundials, les dictadures i el colonialisme.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.