La família de Baltasar Porcel cedirà l'arxiu de l'escriptor a l'ANC


Temes relacionats

El retorn als orígens de Porcel acomiada les sisenes 'Lectures a la Fresca' (23/jul/10)

Baltasar Porcel, Medalla d'Honor de la ciutat a títol pòstum (20/jul/10)

Sant Cugat homenatja avui Baltasar Porcel amb 'Retorn a Andratx' (19/mai/10)


  • Comparteix:

Baltasar Porcel / Fotografia: ACN

Baltasar Porcel / Fotografia: ACN

L'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) acollirà el fons documental de l'escriptor i periodista valldoreixenc Baltasar Porcel, segons el diari 'Ara'. La família treballa amb la conselleria de Cultura i l'ANC perquè el traspàs es completi el 2014, cinc anys després de la seva mort.

Abans de morir, l'escriptor va manifestar la seva voluntat que el seu arxiu pogués ser consultat i estudiat. Actualment la família està en converses amb l'ANC i la conselleria de Cultura per portar aquest fons a Sant Cugat l'any vinent, cosa que serviria per commemorar els cinc anys de la mort de Porcel.

Segons explica l''Ara', la vídua de l'escriptor, Maria-Àngels Roque, i els seus fills, Alexandre i Violant Porcel, van decidir que el llegat del també periodista s'havia de repartir entre Andratx, on va néixer al 1937, i Barcelona, el seu lloc de residència a partir dels anys 60. D'aquesta manera, els centenars de documents, llibres corregits a mà i correspondència es destinaran a l'ANC, mentre que Andratx acollirà un centre d'estudi i divulgació de la seva obra.

A l'estiu del 2010, Baltasar Porcel va rebre la Medalla d'Honor de la ciutat a títol pòstum pel prestigi que va donar l'escriptor al municipi, i el seu compromís amb la cultura i la llengua catalana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.