Biblioteques de barri i el reforç de la central, aposta per a la ciutat


Temes relacionats

El Consell de Ciutat decidirà els projectes estratègics del 2014 ( 5/nov/13)

800 persones visiten diàriament les biblioteques municipals (24/oct/13)

Els veïns de Volpelleres s'uneixen en el 2n aniversari de l'associació (28/set/13)


  • Comparteix:

La Biblioteca Central Gabriel Ferrater / Fotografia: Gencat.cat

La Biblioteca Central Gabriel Ferrater / Fotografia: Gencat.cat

El Pla de Biblioteques mantindrà la seva aposta per una biblioteca central i per diverses biblioteques de barri més petites. Així ho ha confirmat el Consell de Ciutat aquest dilluns, que ha anunciat la seva intenció de finalitzar la Biblioteca de Volpelleres Miquel Batllori el 2015 i ampliar en el futur la Biblioteca Central Gabriel Ferrater.

Davant el debat de si cal una biblioteca central més potent i o cal apostar per centres de barri més petits, el Consell de Ciutat ha refermat la seva intenció d'impulsar un model mixt, que potenciï la centralitat de la Gabriel Ferrater però mantenint la proximitat que suposen les biblioteques de barri. Pel director del Teatre-Auditori, Pep Tugues, aquestes centres són dinamitzadors socials i culturals de les zones en què es troben.

Pep Tugues

L'èxit de la Biblioteca de Mira-sol ens fa pensar que aquest model d'equipament és necessari.


Tugues ha posat com exemple d'aquest fenomen la Biblioteca de Mira-sol Marta Pessarrodona. El director del Teatre-Auditori també ha anunciat la intenció que la Biblioteca de Volpelleres estigui operativa l'any 2015. El nou edifici tindrà un cost aproximat de 1,3 milions d'euros i disposarà de més de 1.200 metres quadrats amb dues aules, una petita sala de conferències i un laboratori per al Centre de Visió per Computadora de la Universitat Autònoma de Barcelona. Està previst que el nou centre obri 35 hores a la setmana.

Pel que fa a la Biblioteca Central Gabriel Ferrater, l'Ajuntament estudia la possibilitat d'ampliar-la a mig termini. En tractar-se d'un equipament del 1993, Tugues considera que cal ampliar-lo per donar cobertura als habitants que han vingut a Sant Cugat des d'aleshores.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.