L'elegància i la tècnica del Ballet Nacional de Cuba captiven Sant Cugat


  • Comparteix:

35 ballarins han donat vida al muntatge 'Coppélia' al Teatre-Auditori

35 ballarins han donat vida al muntatge 'Coppélia' al Teatre-Auditori

El Ballet Nacional de Cuba ha tornat a sorprendre el públic del Teatre-Auditori. En aquesta ocasió la companyia ha presentat 'Coppélia', un dels muntatges per excel·lència del món de la dansa clàssica. Durant més de dues hores de funció els prop de 35 ballarins han atrapat el públic amb una gran base tècnica i una elegància que combinada amb una part més còmica ha meravellat els espectadors.



El Ballet Nacional de Cuba, una de les companyies més prestigioses del món, va actuar al Teatre-Auditori al maig del 1999 i a l'octubre del 2011. Aquest diumenge ha tornat i ho ha fet per presentar 'Coppélia', una de les obres més famoses del repertori tradicional de la dansa clàssica. 'Coppélia' és un conte romàntic i còmic que se situa en un poblet centreeuropeu i que explica la història de Coppelius un jove artesà, creador de ninots i la seva relació amb la jove Swanilda i el seu promès Franz. 'Coppélia' és per al món de la dansa el muntatge per excel·lència. L'obra que està present a totes les companyies de dansa del món. En aquest sentit, la responsable de gira del Ballet Nacional de Cuba, Mercedez Pais, ha explicat a Cugat.cat que 'Coppélia' és tot un referent perquè li dóna al ballet alegria i molta frescor.

Mercedez Pais

És una obra que porta molta alegria i frescor al món del ballet.


Els espectadors, que han omplert les prop de 800 butaques del Teatre-Auditori, han sortit meravellats de la funció.

Públic

M'ha encantat tot i que la primera part ha estat una mica fluixa./ Ens ha sorprès molt, sobretot aquesta capacitat de barrejar l'elegància amb l'aspecte més còmic./ Preciós, ens ha agradat molt.


Coppélia, de fet, va ser un dels primers títols escollits per l'actual directora de la companyia, Alicia Alonso, per integrar al Ballet Nacional de Cuba.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.