L'Ajuntament i La Unió pacten crear un consorci públic-privat per salvar l'entitat


  • Comparteix:

Imatge actual del Teatre La Unió

Imatge actual del Teatre La Unió

El consistori i La Unió han pactat crear un consorci públic-privat per salvar l'entitat de l'ofec econòmic i dotar el municipi d'un nou espai dins la xarxa pública d'equipaments culturals. L'acord implica cedir a l'Ajuntament el 50% de l'ús anual del teatre i el 30% de la Sala Clavé per a 35 anys a canvi que el consistori inverteixi en l'espai 1'2 milions d'euros en els propers tres anys. L'acord, que ultima el redactat, ha de passar per l'aprovació de l'assemblea de la institució i del ple.

Després d'un any i mig de negociacions, l'Ajuntament i La Unió han trobat en la creació d'un consorci públic-privat la solució per salvar l'entitat d'una delicada situació econòmica. El consistori i la junta gestora de la institució han explicat a Cugat.cat que la proposta de consens és la cessió a l'Ajuntament per 35 anys de l'ús del 50% anual del teatre i del 30% de la Sala Clavé a canvi d'una inversió de 400.000 euros a l'any entre el 2014 i el 2016 per a millores.

El president de la junta gestora, David Pujol, ha comentat que 90.000 dels primers 400.000 euros cobriran el deute amb un creditor particular, que té a favor una sentència ferma d'embargament en cas que no abonin l'import. Aquests diners s'integren en un deute total de 400.000 euros, que inclouen 110.000 impagats a un altre creditor particular i 200.000 més que la institució afronta amb una hipoteca de 1.900 euros mensuals.

Per tot, l'entitat demana a l'Ajuntament el redactat oficial de l'acord abans el deute més urgent 'no es tradueixi en un embargament'. El document, segons Pujol, l'esperen des de fa dos mesos perquè, diu, està encallat en l'informe jurídic.

David Pujol

Part dels ingressos anirien per pagar el deute més urgent. Tot va lent i l'acord amb l'Ajuntament no arriba, quan les sentències avancen. Ens trobem en una situació complexa.


El regidor de Cultura ha assegurat a Cugat.cat que La Unió 'pot estar tranquil·la' perquè el redactat s'està ultimant malgrat aquesta demora, que obeeix a 'les màximes garanties' que estudien per engegar l'operació. Xavier Escura ha assegurat que La Unió tindrà un document per portar a aprovació de l'assemblea de divendres vinent i que, un cop ratificat, anirà a aprovació del proper ple. El regidor ha afirmat que amb un consorci públic-privat, que fa mantenir a La Unió la titularitat privada, s'assoleix un gran acord de ciutat.

Xavier Escura

És un acord que permet a la ciutat incorporar un equipament cèntric amb aforament per a 400 persones com a complement del Teatre-Auditori i que dóna servei a les entitats.


Els treballs de condicionament de les sales de La Unió serviran per adequar-les a nivell acústic, seguretat i mobilitat. Pujol ha explicat que la intervenció no afectarà la programació perquè les activitats es faran en una sala quan els treballs es facin a l'altra i viceversa.

Escura ha anat més enllà dient que el consorci públic-privat és un projecte a llarg termini que implicarà 'necessàriament' fer obres per integrar plenament La Unió a la Xarxa de Centre Culturals Polivalents (XCCP). El regidor visibilitza un espai amb aforament per a 400 persones com a complement del Teatre-Auditori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.