'La tabernera del puerto' més moderna sorprèn el Teatre-Auditori


  • Comparteix:

Isabel Rodríguez i Lluís Sintes protagonitzen aquest muntatge

Isabel Rodríguez i Lluís Sintes protagonitzen aquest muntatge

La companyia santcugatenca +Sarsuela ha arribat aquest diumenge al Teatre-Auditori amb una versió totalment renovada i adaptada escènicament als temps actuals de 'La tabernera del puerto'. El muntatge, estrenat el 1936, parla del narcotràfic i de persones sense massa escrúpols. Després de tres anys, la companyia espera poder comptar amb suport institucional per poder encarar els temps actuals.



'La tabernera del puerto' és una història de contraban, d'amors enverinats i secrets familiars on dos protagonistes demostren que són capaços de posar en risc la seva vida per amor. El muntatge es va estrenar el 1936 al Teatre Tívoli de Barcelona, però +Sarsuela s'encarrega de posar tots els ingredients escènics necessaris per demostrar que la seva temàtica està encara vigent. 'La tabernera del puerto' parla del tràfic de drogues, de persones sense cap escrúpol, tal com ha explicat el director musical i fundador de la companyia, Lluís Cabal, a Cugat.cat.

Lluís Cabal

És una obra que parla de baixos fons, de tràfic de drogues com la cocaïna. Hi ha gent que creu que aquest és un tema que hem introduït nosaltres, però no és així, perquè hem respectat l'obra original.


La sarsuela, dividida en tres actes, compta amb la música de Pablo Sorozabal i incorpora melodies que van des del mes pur estil de l'òpera italiana, passant per ritmes més propis del jazz i del musical americà, i, fins i tot, incorpora ritmes caribenys. En aquesta ocasió, a més, la companyia ha comptat per primera vegada amb el director d'escena Rafel Duran. Des del 2011 la companyia treballa per desfer els estereotips associats a aquest gènere i per demostrar que la sarsuela no té per què ser castissa. Segons Cabal, el públic de moment els acompanya, però els manca algun tipus de suport institucional.

Lluís Cabal

A nivell de públic estem molt contents i la nostra existència demostra que els espectadors necessitaven la nostra aposta. El que ens fa falta de veritat és el suport institucional.


Ara, +Sarsuela continuar pendent de rebre algun tipus de suport institucional per seguir endavant amb la seva tasca i demostrar que si les coses es deixen de plantejar-se com sempre s'havien fet poden ser més que atractives per als espectadors.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.