Els socis de La Unió, a favor del consorci amb l'Ajuntament per salvar l'entitat


Temes relacionats

L'Ajuntament i La Unió pacten crear un consorci públic-privat per salvar l'entitat (22/nov/13)


  • Comparteix:

Moment de la votació

Moment de la votació

L'assemblea de socis de La Unió ha aprovat aquest divendres gairebé per unanimitat crear un consorci públic-privat amb l'Ajuntament per salvar econòmicament el Teatre i la Sala Clavé, integrant-los a la xarxa pública d'equipaments culturals. L'aprovació per ple convertirà la proposta en un conveni de col·laboració, amb una comissió mixta que gestionarà els espais a l'espera de crear el consorci. El text aprovat pels socis té esmenes com la voluntat de retorn del deute al principal creditor i la potenciació de les seccions.

El protocol d'intencions aprovat pels socis de La Unió preveu la cessió a l'Ajuntament de l'ús del 50% de la programació anual del Teatre i la Sala Clavé i del 33% de la resta d'espais a canvi d'una inversió anual de 400.000 euros entre el 2014 i el 2016 per a inversió i cobrir deutes. Els treballs condicionaran les sales en seguretat i medi ambient, començant per la Sala Clavé.

L'aprovació per ple convertirà la proposta en un conveni de col·laboració, amb una comissió mixta que gestionarà els espais mentre no es crea el consorci. El vistiplau al conveni implica l'aportació immediata, aquest 2013, de 141.000 euros a La Unió per cancel·lar deutes. Un esforç econòmic del consistori que, segons el regidor de Cultura, Xavier Escura, permetrà a La Unió solucionar els seus problemes econòmics a curt termini.

Xavier Escura

És per fer front a l'amenaça immediata. Aturem això i arribarà la inversió pluriannual.


A banda, La Unió té un deute global de 400.000 euros: 114.000 euros són per al principal creditor, l'expresident Pere Marín; 91.000 per a un altre creditor, Olivallés Inversions; una hipoteca mensual de 88.000 euros i la resta són altres conceptes de l'entitat.

Dels 400 socis de l'entitat, 81 han assistit a l'assemblea que s'ha resolt amb 80 vots a favor i una abstenció, la de Pere Marín, que ha amenaçat amb reclamar el seu deute si no es posa fil a l'agulla a aquest problema. El compromís de retornar aquests diners a Marín, així com potenciar les seccions de l'entitat s'han incorporat al text, en forma d'esmenes, tal com explica el president de la comissió gestora, David Pujol.

David Pujol

Per escrit ja ho està. Però posarem més accent en aquestes peticions en el document.


Amb el consorci públic-privat, que fa mantenir a La Unió la titularitat privada, la ciutat comptarà amb un espai de la Xarxa de Centres Culturals Polivalents amb aforament per a 400 persones que complementarà el Teatre-Auditori i donarà servei a les entitats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.