El Teatre la Unió aplega 160 joves en el concert conjunt 'Mosaic de Músiques'


  • Comparteix:

Imatge de l'assaig del concert 'Mosaic de Músiques'

Imatge de l'assaig del concert 'Mosaic de Músiques'

El concert 'Mosaic de Músiques' ha pujat a l'escenari del Teatre la Unió més de 160 nens i joves, en una iniciativa conjunta per promoure la música com a element cohesionador. L'actuació ha clos el programa 'Diversitats', organitzat per Educació Sense Fronteres, que ha comptat amb la participació de sis entitats de diversos municipis, entre ells, Sant Cugat.

El programa 'Diversitats' va donar el tret de sortida el maig passat amb un debat i un intercanvi entre els joves participants. La iniciativa ha posat aquest dissabte el punt final amb un concert conjunt al qual han participat alumnes de Bàsquet Beat, l'Escola Municipal de Música de Sant Cugat, l'Escola Municipal de Música -Centre de les Arts de l'Hospitalet, la Batuescola, Músicos por la Paz y la Integración i Xamfrà, centre de música i escena del Raval.

Cada entitat ha preparat pel seu compte diverses interpretacions, que han format part d'un programa que també ha ajuntat tots els participants dalt de l'escenari en tres peces conjuntes.Tot tipus d'instruments i veus s'han combinat per oferir un espectacle conjunt que reflecteix un dels objectius del projecte: fer ús de la música com a eina de cohesió, tal com ha subratllat la coordinadora de la delegació de Catalunya d'Educació Sense Fronteres, Montse Bobés.

Montse Bobés

És una oportunitat per aquests nens i nenes de tocar diferents peces de manera conjunta amb joves d'altres municipis i entitats. La música, a més d'un art, és un instrument de cohesió social.


A més del concert, al qual s'ha dedicat una peça a l'exdirector de l'Esbart Joan Serra, la iniciativa ha comptat amb diverses activitats, que, segons Bobés, han estat un punt de trobada i de comunicació entre els participants.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.