Uns 1.500 santcugatencs desafien el mal temps per celebrar el Carnestoltes


  • Comparteix:

Les disfresses dels més petits han estat el principal punt d'atenció

Les disfresses dels més petits han estat el principal punt d'atenció

Unes 1.500 persones s'han llançat aquest cap de setmana a celebrar el Carnestoltes. Tot i que la festa va quedar deslluïda dissabte a causa del mal temps, diumenge la Plaça Octavià va quedar petita per encabir els centenars de nens i nenes que van voler lluir les seves disfresses. Malgrat no disposar del Pressupost que havien proposat, els Promotors de Festes Locals (Profeslo) han destacat que la festa ha estat possible gràcies a l'alta participació i la voluntat dels santcugatencs de tirar-la endavant.

Tot i el temps inestable i que el Pressupost assignat per l'Ajuntament no ha estat tant com els hauria agradat, els organitzadors han fet un balanç positiu del Carnestoltes. Imma Bové, de la Promotora de Festes Locals, ha destacat que la celebració del Carnestoltes ha estat possible gràcies al suport de les entitats i els veïns de Sant Cugat:

Imma Bové

El recolzament dels esplais i les entitats ha estat impressionant. Hem fet carnestoltes perquè el poble ha volgut.


Dissabte totes les disfresses tenien com a complement inevitable el paraigües. A les 12 del migdia començava la cercavila a la plaça Lluís Millet. Una hora després, el rei carnestoltes feia el pregó de carnaval, convidant la ciutat a la disbauixa:

pregoner

Disfresseu-vos, feu festa!


Una invitació que molts santcugatencs van seguir també a la nit, fent el recorregut, de bar en bar, del Cercatasques, i amb una festa al Celler Cooperatiu.

Bruixes, fades, pirates, "Harry Potters"... les disfresses més tradicionals han conviscut amb les més modernes. La disfressa reina d'enguany, però, ha estat la dels personatges d'"El Senyor dels Anells", i la d'home aranya.

santcugatencs disfressats

D'home aranya, de totxo, de Capità Garcio.


Qui més qui menys s'ha convertit en un altre durant aquest cap de setmana de carnestoltes. Una festa d'orígen pagà, una festa del poble, on, segons la tradició, les classes populars aboleixen les jerarquies, els privilegis i tota norma social per donar pas a la disbauixa. Un pas previ, això sí, a la quaresma, el període d'oració, abstinència i dejuni que acaba per Setmana Santa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.