Baras, Tortell Poltrona i Josep Maria Pou, a la nova temporada del Teatre-Auditori


  • Comparteix:

La bailaora Sara Baras, el pallasso Tortell Poltrona i el dramaturg Josep Maria Pou protagonitzen la nova temporada del Teatre-Auditori, que tindrà lloc entre finals de gener i juny de l'any vinent. L'equipament municipal ha presentat aquest dilluns la programació, que també inclou l'espectacle 'Red pontiac' de Pere Riera, els concerts de Chick Corea i la Motis Chamorro Big Band i un monòleg a càrrec de Berto Romero.

La bailaora Sara Baras encetarà la nova temporada del Teatre-Auditori el 31 de gener amb l'espectacle 'La Pepa', un muntatge per celebrar el bicentenari de la promulgació de la Constitució de Cadis. La programació seguirà l'1 de febrer amb 'El intérprete', una obra protagonitzada per Asier Etxeandia.

El director del Teatre-Auditori, Pep Tugues, ha destacat, en la presentació d'aquest dilluns a l'Espai Provença de Barcelona, que les millors apostes per al nou semestre són els espectacles internacionals de la nova temporada de l'equipament cultural, les noves cares com la companyia de Sara Baras i el Ballet Nacional de Espanya, i amb artistes que repeteixen 'perquè el públic els demana'.

Pep Tugues

Hi ha 33 espectacles dels quals destaca la programació internacional, com Chick Corea. Programem espectacles per primera vegada, i altres artistes que el públic ens demana.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha remarcat que Sant Cugat vol posicionar-se com a ciutat cultural molt viva acompanyada dels santcugatencs i de totes les persones que s'apropin al municipi per gaudir de la programació del Teatre-Auditori.

Mercè Conesa

Volem posicionar-nos com a ciutat de cultura i en cap cas ciutat dormitori. Vol créixer acompanyada dels seus ciutadans i de totes les persones que vinguin a Sant Cugat per gaudir del Teatre-Auditori.


De fet, Sant Cugat ha reafirmat en aquesta trobada el seu conveni amb Ferrocarrils de la Generalitat, que ha personalitzat un dels trens de la línia Barcelona-Vallès amb la imatge del Teatre-Auditori.

El president de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), Enric Ticó, ha expressat que la cultura s'ha democratitzat i ja no és pròpia de les ciutats. Ticó ha afegit que Sant Cugat és una capitalitat de cultura molt important, i FGC ha ajudat a la gent a viatjar per fer cultura al nostre municipi.

Enric Ticó

Una de les coses positives de la nostra cultura és que s'ha democratitzat. Confio que la nostra companyia no només porti gent de Sant Cugat a Barcelona sinó al revés.


A més, els usuaris de la companyia podran informar-se dels propers espectacles de l'equipament santcugatenc a través dels cartells que es troben a l'interior dels combois.

Teatre

En teatre, l'equipament acollirà 'Los hijos de Kennedy', dirigida per Josep Maria Pou i interpretada per Maribel Verdú i Ariadna Gil, entre d'altres. La nova temporada també inclou 'Red Pontiac', del dramaturg Pere Riera, i 'Julio César', de William Shakespeare i dirigida per Paco Azorín.

La companyia T de Teatre tornarà a trepitjar l'escenari de l'espai amb l'espectacle 'Dones com jo' de Pau Miró. També ho faran els actors santcugatencs Ramon Madaula i Francesc Orella amb l'obra 'Un aire de família', dirigida per Pau Durà, i Montserrat Carulla amb la comèdia 'Iaia!!!', que va estrenar-se al festival Temporada Alta. L'humorista Berto Romero forma part de la programació amb el monòleg 'Sigue con nosotros'.

Música i òpera

La música arribarà al Teatre-Auditori al febrer amb el concert de Pitingo, que forma part del cicle Catalunya Arte Flamenco, i l'actuació de la Motis Chamorro Jazz Band. Els Amics de les Arts, habituals de l'equipament, presentaran el nou disc i precediran l'actuació del pianista Chick Corea, considerat un dels millors intèrprets de jazz.

La música clàssica serà present al Teatre-Auditori amb un concert de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, una actuació de les artistes santcugatenques Patrícia de No i Cristina Casale, i la interpretació de 'Carmina Burana' de la mà del Cor del Gran Teatre del Liceu. 'Così FUN tutte', dirigida per Carol López, es tornarà a representar a l'equipament. L'òpera també arribarà amb 'Norma' de Bellini i 'La Bohème' de Puccini, les dues de la mà del Cor Amics de l'Òpera de Sabadell i l'Orquestra Simfònica del Vallès.

Dansa

El Ballet Nacional de Espanyaa portarà a Sant Cugat 'Grito / Medea', un espectacle que combina dues coreografies sobre els mites clàssics. En un registre totalment diferent, Brodas Bros pujarà dalt de l'escenari amb el muntatge 'Concierto Concepto', que està nominat als Premis Butaca. La temporada de dansa posarà punt final amb el Malandain Ballet Biarritz, que representarà 'Magnifique Txaikovski Suites'.

Programació infantil

La programació infantil del Teatre-Auditori engegarà amb 'Superaventura', el concert del grup musical del Super 3. El pallasso Tortell Poltrona, guardonat amb el Premi Nacional de Circ 2013, trepitjarà l'escenari de l'equipament amb el muntatge 'Post Clàssic'. Els més petits també podran gaudir de la música amb un concert de les Macedònia, l'espectacle musical 'Jan & Júlia: benvinguda nanny!' i l'actuació de Cristina Casale i Jordi Bosch. La màgia arribarà de la mà del Mag Lari amb el muntatge 'Els Amics del Mag Lari 3'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.