El Camí de Justícia aplega santcugatencs i cerdanyolencs entorn la tradició


  • Comparteix:

Moment de l'arribada dels participants al Museu de Sant Cugat / Foto: Localpres

Moment de l'arribada dels participants al Museu de Sant Cugat / Foto: Localpres

Un centenar de persones ha participat aquest divendres en la 9a edició del Camí de Justícia, una iniciativa que reuneix cada any Sant Cugat i Cerdanyola entorn aquesta tradició compartida. La marxa nocturna segueix el camí que Berenguer de Saltells i altres nobles van recórrer la nit de Nadal del 1350 per assassinar l'abat Biure.

Organitzat per Sant Cugat i Cerdanyola, els participants al Camí de Justícia han sortit del Museu Ca n'Ortadó de Cerdanyola per arribar fins al Monestir, escenari de l'assassinat de l'abat Biure durant la missa del gall del 1350.

La regidora de Cultura de Cerdanyola, Montse Montiel, ha subratllat que aquesta activitat compartida demostra la col·laboració entre els dos ajuntaments.

Montse Montiel

Demostra que els dos consistoris de signe diferent es poden entendre. Aquesta és una de les primeres coses que vam fer, però estem fent moltes més.


Exemple d'això és que els dos consistoris miren ja a la 10a edició de la iniciativa amb l'objectiu de celebrar l'efemèride i potenciar la iniciativa, tal com ha avançat el director del Museu de Sant Cugat, Lluís Campins.

Lluís Campins

S'ha transformat en una tradició i ho hem de celebrar. Estem pensant com fer que la desena edició sigui especial i que aquesta activitat creixi.


Després del recorregut fins a Sant Cugat, els caminants han gaudit d'un sopar medieval i d'una representació de 'Pedra i Sang', que també narra aquesta història compartida per tots dos municipis. Els participants han estat rebuts pel tinent d'alcalde de Governació, Francesc Carol, i el regidor de Cultura, Xavier Escura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.