El Pla de Cultura de Sant Cugat supera la participació del d'altres municipis de la demarcació


  • Comparteix:

Així s'ha posat de manifest durant el primer Consell de Cultura de la legislatura.

Així s'ha posat de manifest durant el primer Consell de Cultura de la legislatura.

L'Ajuntament i la Diputació han valorat positivament que prop de 200 persones hagin participat a les taules de debat del Pla de Cultura, tot i que l'assistència va decaure més de la meitat al llarg de les 8 sessions. Des del consistori s'ha lamentat la poca implicació dels ciutadans, mentre que alguns col·lectius participants han criticat la manca de concreció dels temes tractats. La voluntat de l'Ajuntament és tenir enllestit el Pla abans de finals d'any.

La primera sessió de l'any del Consell de Cultura ha posat de manifest que la confecció del Pla de Cultura de Sant Cugat va per un bon camí. Com a mínim, aquesta és la conclusió que n'extreuen l'Ajuntament i la Diputació a partir de l'índex d'assistència i participació de les sessions que van debatre l'estat de la cultura dins els àmbits de territori, societat, memòria i creació.

Segons la Diputació, l'assistència mitjana de 30 persones per sessió significa que la iniciativa gaudeix de bona salut, atenent el resultat dels Plans de Cultura fets en altres municipis. La tinent d'alcalde de Serveis Personals, Àngels Solé, ha lamentat la manca d'implicació de ciutadans que no pertanyen a cap entitat:

Àngels Solé

Ens hauria agradat que persones individuals participessin, però els ha fet mandra


Menys positives s'han mostrat algunes de les entitats participants en el pla, que han criticat la falta d'informació sobre les sessions i la repetició dels temes abordats. La Promotora de Festes Locals (Profeslo) ha resumit aquestes inquietuds de la següent manera:

Profeslo

Creiem que el tema està fotut


La segona fase del Pla de Cultura preveu la realització d'enquestes que es poden fer des del butlletí municipal, el web de l'Ajuntament o bé per correu. També està previst la realització d'entrevistes individuals a 30 persones que respondran a diferents perfils socials.

Abans del creuament de dades, s'organitzaran grups de treballs que estaran integrats per joves, immigrants, associacions de veïns i santcugatencs nouvinguts.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.