L'OSSC renova el 'Concert de Nadal' al Teatre-Auditori


  • Comparteix:

Un instant de la primera part del concert al Teatre-Auditori

Un instant de la primera part del concert al Teatre-Auditori

El tradicional 'Concert de Nadal' de l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat (OSSC) ha arribat aquest divendres al Teatre-Auditori carregat de novetats. Els 55 músics dirigits per Josep Ferré han optat enguany per interpretar temes de tots els germans Strauss i han incoroporat altres compositors de l'època com Von Suppé i Lanner. El que no ha faltat a la cita han estat les nadales catalanes i les sorpreses dalt de l'escenari.



Des del 2000, aquest clàssic nadalenc ocupa un lloc en l'agenda dels amants de la música clàssica de la ciutat. Però aquest any la cita ha arribat carregada de novetats. L'OSSC ha volgut sorprendre el públic fidel a la cita amb un repertori dels germans Edwars i Joseph Strauss i altres músics de l'època com Joseph Lanner i Franz Von Suppé. Així ho ha explicat el director de l'OSSC, Josep Ferré.


Josep Ferré

No només fem música del Johan Strauss sinó també dels seus germans i altres músics de l'època com Lanner, Von Suppé.


Aquesta variació s'ha fet sense perdre l'essència de la música divertida i alegra, amb les petites sorpreses dels músics dalt de l'escenari, i han sonat també les nadales catalanes instrumentades per Salvador Brotons a més d'una sardana, 'Sol ixent' d'Eduard Toldrà. El concert s'ha acabat amb 'El bell danuvi blau' de Johan Strauss Jr.

El 2013 ha estat un any dur per a les orquestres, també per a la de Sant Cugat. En aquest sentit Josep Ferré ha explicat que a partir de l'any vinent s'han fixat l'objectiu de reivindicar més els compositors catalans.

Josep Ferré

El 2014 volem reivindicar des del punt de vista cultural els compositors catalans. Els treballarem molt més.


Tot i la crisi, l'OSSC ha actuat ja amb el mateix concert a Premià de Mar. Aquest diumenge l'orquestra actuarà al Teatre Plaza de Castelldefels i el 12 de gener l'espectacle marxarà fins al Teatre Kursaal de Manresa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.