El Museu augmenta un 2'33% el nombre de visites durant el 2013


Temes relacionats

Les visites teatralitzades al Claustre sumen més de 1.500 visites (23/gen/14)

El Celler Cooperatiu s'obre a la ciutadania (14/des/13)


  • Comparteix:

L'entrada al Museu / Foto: Localpres

L'entrada al Museu / Foto: Localpres

El Museu de Sant Cugat ha rebut 41.893 visites durant el 2013, la segona xifra més elevada en els 10 anys de vida de l'organisme cultural. D'aquesta manera, l'espai ha augmentat en gairebé 1.000 persones el nombre de visitants respecte al 2012, el que representa un 2'33% més.

El 2013, prop de 42.000 persones van visitar algun espai del Museu de Sant Cugat, una dada que suposa un augment d'un 2'33% respecte a l'any anterior. A més, l'any passat va ser el segon més important de la història del Museu pel que fa al nombre de visites. Només al 2011 es va aconseguir un balanç més elevat, amb 42.126 interessats en alguna seu de l'equipament cultural.

De fet, en el 2013, la xifra mitjana de visitants durant els 10 anys de vida del Museu es consolida al voltant dels 41.000. D'altra banda, la procedència dels usuaris indica que el Monestir encara és més atractiu per als visitants de fora de la ciutat que no pas la Casa Aymat. Així, el 69% dels visitants del primer espai no són santcugatencs, mentre que l'estadística baixa al 48% en el cas del segon equipament.

Pel que fa a les visites escolars, el balanç ha augmentat un 4'9% respecte al 2012. De totes maneres, hi ha més alumnes de fora la ciutat (60%) que del municipi (38'5%). En el cas de les visites no escolars, hi ha hagut un increment del 2'8%.

Finalment, les exposicions permanents han despertat una mica més interès el 2013 que les temporals. El 44% del total dels usuaris s'ha decidit per visitar alguna de les mostres permanents. En el cas de les temporals, el percentatge ha baixat al 38,5%.

El Museu de Sant Cugat es troba descentralitzat a través de quatre seus: el claustre del Monestir, la Casa Aymat, la capella de Sant Domènec i el Celler Cooperatiu, obert al públic des de fa poques setmanes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.