El ballet de Víctor Ullate celebra 25 anys al Teatre-Auditori fent memòria


  • Comparteix:

Un instant de 'Bolero' al Teatre-Auditori

Un instant de 'Bolero' al Teatre-Auditori

El Víctor Ullate Ballet ha mostrat aquest divendres al Teatre-Auditori l'estil que porta treballant i liderant des de fa 25 anys. Ho ha fet amb quatre coreografies diferents que han incorporat la dansa d'arrels més espanyoles, la neoclàssica i la clàssica més actualitzada. La tècnica més perfeccionada barrejada amb la modernitat més estilosa ha format una combinació perfecta per als amants del gènere.



El Víctor Ullate Ballet ha celebrat els seus 25 anys fent memòria. Recuperant coreografies que tenen un significat molt especial per a la companyia. La primera que ha obert l'actuació al Teatre-Auditori ha estat 'Seguiriya', una combinació innovadora entre la dansa clàssica contemporània i les arrels més flamenques. El director artístic del companyia, Eduardo Lao, ha explicat a Cugat.cat l'amor que sent per aquesta peça que té segell santcugatenc.

Eduardo Lao

És difícil resumir 25 anys. Però ens venia molt de gust tornar a mostrar 'Seguiriya', un muntatge que vam estrenar a Sant Cugat l'any 2000 i l'últim que vaig ballar.


'Tres', una coreografia d'Eduardo Lao, ha capitvat els espectadors amb música de Mozart i ha mostrat la incertesa que caracteritza el triangle amorós. 'Après toi'; la peça amb què Ullate va voler homenatjar un dels seus mestres, el coreògraf Maurice Béjart, ha transmès sentiments, records i sobretot molta admiració a l'espectacle. Finalment 'Bolero', la nova creació d'Ullate, ha aportat llum i vitalitat a la vetllada amb una coreografia inspirada en la dansa dels anys 20.

La celebració dels 25 anys arriba de forma agredolça per a la companyia, que continua trobant a faltar un clar suport institucional.

Eduardo Lao

Després de 25 anys no notem un suport institucional a la cultura. Encara no entenem per què anem enrere a nivell cultural.


Tot i les dificultats del moment, el Víctor Ullate Ballet continua liderant la dansa al conjunt de l'Estat espanyol. Prova d'això és que els ballarins tenen tots els caps de setmana ocupats durant el proper any en una gira que els portarà a països com Colòmbia, Mèxic i el Brasil. Tot i el moment, continua omplint els teatres, exhaurint entrades i portant el nom de Víctor Ullate amb la mateixa qualitat que aquest ballarí va aportar fa tants anys al món de la dansa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.