Un 40% dels exemplars de la llibreria Canuda ja es pot visitar a El Siglo


Temes relacionats

El blog del santcugatenc Marcel Albet recull el trasllat dels llibres de la Canuda (30/des/13)

El fons de la desapareguda llibreria Canuda arribarà a Sant Cugat ( 1/des/13)


  • Comparteix:

Els llibres de la Canuda ja es poden visitar a Sant Cugat

Els llibres de la Canuda ja es poden visitar a Sant Cugat

Ja es pot visitar un 40% del fons de la llibreria Canuda, ara instal·lada a la sala El Siglo de Mercantic. Els responsables de l'espai estan habilitant una segona sala per instal·lar-hi la resta d'exemplars, ja que la primera ha quedat plena.

A finals de novembre, la llibreria de vell Cervantes-Canuda, ubicada a Barcelona durant més de 82 anys, va abaixar la persiana. El seu fons, amb prop de 100.000 llibres, es va traslladar de forma progressiva a El Siglo. Els responsables de la sala santcugatenca també van comprar les prestatgeries de l'establiment, que han reconstruït per preservar l'essència de la llibreria.

Malgrat que tots els exemplars ja es troben a El Siglo i es poden consultar, la sala prevista per als llibres ha quedat plena i encara queden alguns títols per col·locar. Les dimensions del fons han sorprès els responsables de la sala, que estan habilitant un nou espai per instal·lar-hi la resta de documents, segons, Octavi Barnils, un dels coordinadors del trasllat.

Octavi Barnils

Hi ha tant de gènere que tenim un problema d'espai. Requereix un temps, perquè hem d'adaptar la sala, però tenim un 40% del fons col·locat.


El fons de la Canuda consta d'exemplars de tot tipus, des de primeres edicions fins a documents curiosos de les matèries i disciplines més diverses. Amb la incorporació d'aquest fons, El Siglo compta amb més de 150.000 títols i es converteix en la llibreria de vell més gran de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.