Valldoreix obre la plaça del Casal de Cultura al ball de sardanes


  • Comparteix:

Josep Casadellà és el Vocal de Serveis Personals de l'EMD.

Josep Casadellà és el Vocal de Serveis Personals de l'EMD.

Valldoreix acollirà, per primer cop, un cicle estable de sardanes gràcies a un acord entre l'EMD i l'Entitat Sardanista per promocionar aquest ball català. La iniciativa preveu que tres sessions del calendari sardanístic se celebrin a Valldoreix amb l'objectiu de portar la sardana més enllà de la plaça Octavià.

La Cobla Marinada és la primera convidada a la primera ballada d'aquest cicle que ha preparat l'EMD i l'Entitat Sardanista de Sant Cugat per a les matinals de diumenge. Aquesta actuació és el primer fruït del Consell d'Art i Patrimoni, que dóna als ciutadans l'oportunitat de ballar sardanes a la plaça del Casal de Cultura.

Fins aquest diumenge la presència de la sardana ha Valldoreix ha estat testimonial, relegant-se només a l'Aplec de la Salut o algunes convocatòries esporàdiques. El vocal de Serveis Personals de l'EMD, Josep Casadellà, ha explicat que és necessari que la gent es faci a la idea que Sant Cugat no és l'únic lloc on es ballen sardanes:

Josep Casadellà

El que volem és fer acostumar a la gent perquè vingui a Valldoreix a ballar


Les sardanes previstes per l'Entitat Sardanista als 3 propers mesos es faran a Valldoreix. El vocal de Serveis Personals ha comentat que aquelles persones que no tinguin nocions d'aquest ball comptaran amb un grup de suport el dia de la convocatòria:

Josep Casadellà

La gent que no sàpiga sardanes comptarà amb gent que els ensenyarà


La propera ballada de sardanes es farà el 18 d'abril amb la cobla Ciutat de Terrassa i el 23 de maig amb la Cobla Ciutat de Cornellà.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.