El primer Museu de les Matemàtiques de Catalunya s'instal·larà a la ciutat


Temes relacionats

El PSC reclama transparència a CiU sobre el futur Museu de les Matemàtiques (30/gen/14)

El Museu de les Matemàtiques, a punt de lligar el seu futur amb Sant Cugat (24/gen/14)

El Museu de Matemàtiques valora el Sant Cugat educatiu i tecnològic per ubicar-s'hi (13/gen/14)


  • Comparteix:

El Museu de les Matemàtiques s'instal·larà a l'antiga comissaria de la Policia Local / Foto: Google

El Museu de les Matemàtiques s'instal·larà a l'antiga comissaria de la Policia Local / Foto: Google

La Casa Jaumandreu, també coneguda com a Villa Felisa, acollirà el primer Museu de les Matemàtiques de Catalunya, segons l'acord verbal a què ha arribat el consistori i l'Associació Museu de les Matemàtiques de Catalunya (MMACA). El nou espai, que oferirà activitats i tallers, estarà obert a visites escolars i també al públic general i familiar.

El nou espai s'emmiralla en els museus Mathematikum de Giessen, a Alemanya, i Momath de Nova York, als Estats Units. L'objectiu del nou equipament és presentar les matemàtiques de forma intuïtiva i mostrar les seves aplicacions en la vida quotidiana.

L'Ajuntament preveu que a l'estiu l'edifici quedi lliure amb la marxa de la Policia Local i es puguin començar les obres d'habilitació, que preveuen la instal·lació d'un ascensor i l'adaptació de l'espai per ubicar-hi el material expositiu. El vicepresident de la MMACA, Enric Brasó, ha explicat que estan buscant empreses de la ciutat perquè patrocinin el museu i facin aportacions econòmiques.

Enric Brasó

Aportem la part museística, el contingut. L'Ajuntament està buscant empreses patrocinadores que s'involucrin en el projecte.


De la seva banda, el regidor de Relacions Institucionals, Jordi Puigneró, ha subratllat que la intenció del consistori és no gastar-se 'ni un euro' per al museu, ja que ells només aporten l'edifici. Puigneró també ha apuntat que el Museu de les Matemàtiques encaixa amb un model de ciutat 'educativa, creativa i tecnològica' que impulsen des de l'equip de govern.

Jordi Puigneró

La nostra intenció és que aquest museu costi zero euros. Només posem la casa, aquesta és la nostra aportació.


En paral·lel, aquest diumenge s'ha inaugurat l'exposició 'Experiències matemàtiques' al Palau Mercader de Cornellà, com a pas previ al seu establiment a Sant Cugat. Els responsables de la mostra han assegurat, però, que aquesta iniciativa no substitueix el projecte local, sinó que el complementa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.