Un documental recupera l'obra i trajectòria de Josep Toutain


Temes relacionats

David Roach recomana amb entusiasme l'exposició 'Esclat creatiu a la Floresta' (19/gen/14)

Cugat.cat publica un reportatge sobre l'exposició 'L'esclat creatiu a la Floresta' (14/gen/14)


  • Comparteix:

Còmic elaborat per Josep Toutain / Foto: Tebeo Esfera

Còmic elaborat per Josep Toutain / Foto: Tebeo Esfera

Un documental rescata la figura de l'artista i editor Josep Toutain, que va viure a la Floresta, per homenatjar la seva aportació al món del còmic. 'Els CòmiX de Toutain', que s'estrenarà a Sant Cugat aquest divendres, repassa la trajectòria de l'artista a través de les entrevistes de diversos protagonistes del món del còmic de la seva generació.

El documental està dirigit per Jonatan Contreras i Aitor Marcet, i mostra la tasca de Toutain dins els inicis del còmic espanyol, durant la dècada dels anys 50. El pintor i comissari de l'exposició, Lluís Ribas, ha explicat a Cugat.cat que amb aquesta exposició i amb la projecció del documental busquen mostrar la rellevància de la figura de Josep Toutain a l'hora de fer arrencar el còmic a l'Estat espanyol i començar una tradició que ha arribat fins els nostres dies.

Lluís Ribas

L'audiovisual explica l'aventura de Toutain com a protagonista del món del còmic durant la dècada dels 50. El documental explica el mateix que l'exposició, però amb testimonis.


Josep Toutain destacà com un dels editors més importants i carismàtics dels còmics espanyols durant els anys 80 i va impulsar la carrera d'alguns dibuixants de còmic de rellevància.

L'estrena del documental tindrà lloc aquest divendres a les set de la tarda a la Casa de Cultura, emmarcada dins l'exposició 'L'esclat creatiu de la Floresta'.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.