L'ONCA i Michel Lethiec: una proposta musical del tot original


  • Comparteix:

El clarinetista Michel Lethiec durant el concert al Teatre-Auditori

El clarinetista Michel Lethiec durant el concert al Teatre-Auditori

L'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra (ONCA) ha ofert aquest diumenge al Teatre-Auditori una 'Tarda Americana', un concert de cambra on han sonat algunes de les obres més conegudes dels grans musicals americans. Sota la direcció de Gerard Claret, l'orquestra ha estat acompanyada pel clarinetista Michel Lethiec que ha aportat una gran originalitat al concert.



Dues obres llegendàries com són 'West Side Story' i 'Porgy and Bess' han sonat aquest diumenge al Teatre-Auditori en un concert que ha demostrat la gran combinació que poden arribar a formar els instruments de corda amb el clarinet. L'espectacle es va estrenar a Andorra, però ho va fer amb un nom diferent tal com ha explicat el director de l'ONCA, Gerard Claret, per adaptar-se a l'horari de la funció santcugatenca.

Gerard Claret

Quan el vam fer a Andorra li vam dir 'Nit Americana' però per aquesta ocasió hem volgut adaptar el nom a l'horari santcugatenc.


L'orquestra ha estat acompanyada pel clarinetista Michel Lethiec, considerat una de les grans figures del panorama musical i director del Festival Pablo Casals de Prades. Juntament amb l'ONCA han interpretat peces de dos dels grans músics de la història de la música com són Leonard Bernstein i Geroge Gershwin. Així ho ha destacat el mateix Claret.

Gerard Claret

Són dos clàssics en el món de la música. Dos compositors importantíssims de la història de la música.


Després de l'actuació de Sant Cugat, l'ONCA se centrarà en la seva nova producció, un concert basat en els inicis del simfonisme català que estrenarà la setmana que ve.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.