L'Arxiu Nacional ja té el fons fotogràfic d'Ignasi Marroyo


  • Comparteix:

El fons de 73.000 imatges del fotògraf rubinenc Ignasi Marroyo ja ha estat dipositat a l'Arxiu Nacional després de la signatura de donació aquest dijous amb la Generalitat. El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha subratllat la contribució del fotògraf al país amb uns documents gràfics en diversos suports que cobreixen el període entre el 1950 i el 2010.

Entre les fotografies destaquen reportatges sobre la Setmana Santa, els barris de Somorrostro i el Born de Barcelona, i la tauromàquia. Les instantànies d'Ignasi Marroyo se centren en el realisme fotogràfic o 'nova avantguarda catalana'. Bona part del fons cedit, unes 60.000 imatges, corresponen al fons personal del fotògraf, i la resta a la seva producció com a 'fotògraf industrial'. El Fons Ignasi Marroyo serà de lliure accés i reproducció, i té una doble mostra que acull el vestíbul de l'Arxiu Nacional.

L'inici del procés perquè el Fons Marroyo s'incorporés al fons de la Generalitat es va iniciar el 2011. El fotògraf ha concretat aquestes imatges són el treball de tota una vida i que allò que més l'ha emocionat és estar envoltat d'amics en aquest acte.

Ignasi Marroyo

És el treball de tota la vida. Però hi ha alguna cosa més per al meu cor, que és veure la gent. He tingut com a lema que primer de tot és la família i després les persones.


El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha subratllat que el país el fan persones com Ignasi Marroyo i que sense elles les institucions no tindrien sentit. Mascarell ha destacat la generositat del fotògraf perquè permet 'conèixer millor una part del nostre país'. D'altra banda, el regidor de Cultura, Xavier Escura, ha anat més enllà i ha expressat que una fotografia val més que molts llibres d'història. Escura ha dit que 'ens hem de felicitar' perquè aquest fons vingui a un indret com l'Arxiu Nacional i enriqueixi la història.

Mascarell - Escura

Li agraeixo la seva generositat perquè a partir d'avui el nostre país és més ric. / A vegades una fotografia val més que molts llibres d'història, és el cas d'Ignasi Marroyo i la seva crònica gràfica.


Durant els darrers anys, Ignasi Marroyo s'ha encarregat d'organitzar, descriure i digitalitzar bona part del seu fons. En la cessió també s'inclouen més de 40.000 instantànies digitalitzades. Marroyo va néixer a Madrid però des dels anys 60 resideix a Rubí, època en què va començar a dedicar-se professionalment a la fotografia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.