El ple aposta per ampliar la Gabriel Ferrater per adaptar-la a les necessitats


Temes relacionats

La CUP reclamarà al consistori ampliar la Biblioteca Central Gabriel Ferrater ( 3/feb/14)

Les biblioteques, el Casal TorreBlanca i Esade ofereixen aules d'estudi aquest mes ( 7/gen/14)

Biblioteques de barri i el reforç de la central, aposta per a la ciutat ( 5/nov/13)


  • Comparteix:

La biblioteca central Gabriel Ferrater

La biblioteca central Gabriel Ferrater

Tots els grups municipals han donat suport a l'ampliació de la biblioteca Gabriel Ferrater per reforçar-ne la seva centralitat a partir del proper mandat. Així ho ha acordat el ple municipal aquest dilluns amb una moció de CiU i la CUP, en què s'estableix la construcció d'un nou espai perquè absorbeixi la demanda de la ciutat i s'impulsi el sistema bibliotecari local.

Amb aquesta moció, Sant Cugat es compromet a crear una biblioteca central que guardi relació amb les dimensions i les demandes de Sant Cugat. El text preveu que el nou espai es construeixi en un termini de cinc anys i que doni servei a les necessitats municipals. Mentre duri el procés de construcció, s'habilitarien mòduls provisionals al voltant de la biblioteca que es podrien utilitzar com a aules d'estudi. La moció també estableix que es valorarà, juntament amb la Diputació de Barcelona, la possibilitat d'oferir un servei de biblioteca itinerant a la Floresta i les Planes.

El portaveu de la CUP, Guim Pros, ha recordat que la ciutat necessita una biblioteca més gran per encabir el nombre actual de santcugatencs.

Guim Pros

Plantegem la necessitat que a la ciutat li cal una bilbioteca central bastant més gran de la que hi ha. Permetria que tingués espais més grans i que els horaris fossin més flexibles.


El regidor de Cultura, Xavier Escura, ha explicat que la nova Gabriel Ferrater tindrà 3.000 metres quadrats i servirà per impulsar el sistema bibliotecari i posar-lo al dia.

Xavier Escura

Aquesta moció ha servit per convertir-la en un text de reconeixement, un impuls i un compromís col·lectiu per situar el sistema bibliotecari local. Tant en aquest mandat com en el següent.


En paral·lel, s'estudiarà l'ampliació dels horaris de les biblioteques públiques i es calendaritzaran les èpoques de més demanda d'espais d'estudi. Així, l'Ajuntament es compromet a augmentar les aules, tan en espais públics com privats a través de convenis, i ampliar els horaris d'obertura d'aquests espais en les èpoques d'exàmens dels estudiants.

La resta de grups municipals s'han sumat al text amb matisos. ICV-EUiA demana que no s'oblidi el Pla de Biblioteques del 2008 i que es redefineixi i s'ajusti a la realitat actual. El PSC ha qualificat el text de 'descafeïnat', molt propositiu i poc ressolutiu però ha donat suport a la moció. El PP ha destacat que és una iniciativa positiva per al municipi i per això han votat a favor.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.