La Comissió Local del Tricentenari agrupa l'Ajuntament, el GEL i Òmnium


Temes relacionats

La remodelació del pantà de Can Borrell dóna a conèixer la seva biodiversitat (16/feb/14)

Sant Cugat commemorarà el Tricentenari amb la implicació de les entitats (15/gen/14)

Miquel Calçada: 'El 9-N es votarà, no en tinc cap dubte' (14/gen/14)


  • Comparteix:

El Tricentenari també es commemora a Sant Cugat

El Tricentenari també es commemora a Sant Cugat

L'Ajuntament, el Grup d'Estudis Locals (GEL) i Òmnium Cultural uneixen forces per crear la Comissió Local del Tricentenari, que coordinarà i gestionarà els actes que se celebrin aquest any per commemorar els 300 anys dels fets de 1714. La comissió està oberta a la incorporació d'altres entitats que vulguin sumar esforços i activitats dins de la temàtica del Tricentenari.

El consistori, el GEL i Òmnium Cultural són els membres d'aquesta comissió, encaminada a aglutinar i gestionar totes aquelles iniciatives locals relacionades amb la commemoració dels fets de 1714. La presidenta d'Òmnium Cultural, Maria Rosa Caballé, ha explicat a Cugat.cat que l'objectiu d'aquest ens és ordenar totes les propostes de manera que no es repeteixin ni coincideixin en dies.

Maria Rosa Caballé

A vegades hem de mirar que no coincidim amb una altra entitat que faci una activitat semblant en un dia molt proper.


En la mateixa línia s'ha expressat el membre del GEL, Domènec Miquel. A la tertúlia 'El Gall del Monestir' de Cugat.cat, Miquel ha expressat que l'objectiu de la comissió és agrupar totes les idees que sorgeixin.

Domènec Miquel

El que intenta és coordinar totes les iniciatives que puguin anar sortint.


El regidor de Cultura, Xavier Escura, ha fet una crida a d'altres entitats que vulguin sumar-se als actes del Tricentenari i ha destacat la rellevància d'Òmnium i el GEL dins la temàtica històrica i la reivindicació de la identitat catalana.

Xavier Escura

És una acord que hem establert amb dues de les entitats potser més rellevants dins de la temàtica històrica i de reivindicació de la identitat catalana.


Òmnium, per exemple, organitzarà diverses activitats com un espectacle poètic per a la 9a edició de la Nit Literària, al maig. Al setembre obrirà un cicle de xerrades que analitzarà la relació entre Catalunya i la resta de l'Estat espanyol i que portarà per nom '300 anys de frustracions: Un camí sense retorn'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.