Cugat.cat i TVSC enceten les emissions del concurs lingüístic 'Pica Lletres'


Temes relacionats

El 'Pica Lletres' fa les primeres passes amb la participació d'alumnes locals (18/feb/14)

Arrenca el concurs 'Pica Lletres' de la mà de Cugat.cat i TVSC (17/feb/14)


  • Comparteix:

La gravació va tenir lloc fa un mes a Sant Cugat

La gravació va tenir lloc fa un mes a Sant Cugat

El concurs televisiu 'Pica Lletres' comença les emissions aquest divendres a través de Cugat.cat i Televisió de Sant Cugat (TVSC). Produït per aquests dos mitjans locals juntament amb La Xarxa, el programa posa a prova els coneixements dels nens sobre llengua catalana i té la participació de quatre centres de la ciutat: el col·legi La Farga, l'escola Thau, l'Àgora i l'institut Leonardo da Vinci. El programa s'emetrà cada divendres fins al final del concurs, al juny.



'Pica Lletres' és concurs en què els alumnes de diferents centres educatius catalans han de competir en diverses proves lingüístiques sobre la llengua catalana. Els enregistraments de la demarcació del Vallès Sud van tenir lloc a mitjans de febrer a Sant Cugat, a l'Escola de Música Victòria dels Àngels.

Al marge dels centres santcugatencs, també hi han pres part els instituts Banús, Forat del Vent i Gorgs (Cerdanyola), l'institut Montserrat Colomer (Sant Esteve Sesrovires), el col·legi Maristes (Rubí) i el col·legi Sant Gabriel (Ripollet).

'Pica Lletres' està inspirat en el concurs 'Spelling Bee' dels Estats Units, que va néixer fa més de 80 anys. A Catalunya, el concurs va començar al 2006 i des d'aquest any s'han fet tallers i competicions adreçats a alumnes de secundària. 'Pica Lletres' tracta de potenciar el vessant més lúdic del llenguatge a través de lletrejar paraules de dificultats ortogràfiques agrupades en diferents nivells.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.