L'OSSC dedica el concert de Sant Jordi al Tricentenari i la nova creació


Temes relacionats

Sant Cugat commemorarà el Tricentenari amb la implicació de les entitats (15/gen/14)

L'Orquestra Simfònica interpreta el tradicional concert de Sant Jordi (21/abr/13)


  • Comparteix:

L'OSSC ofereix avui el Concert de Sant Jordi al Teatre-Auditori

L'OSSC ofereix avui el Concert de Sant Jordi al Teatre-Auditori

L'Orquestra Simfònica de Sant Cugat (OSSC) dedica el Concert de Sant Jordi d'enguany a obres noves i que no s'han interpretat mai a Catalunya. És el cas de la peça 'Catalunya 1714', composta per Salvador Brotons amb motiu de la celebració del Tricentenari, i 'l'Allegro gusto del Concert del Nord' de Joan Albert Amargós. A més, l'actuació comptarà amb la guanyadora del Premi Ciutat de Sant Cugat per la seva trajectòria musical internacional Elisabet Franch. El concert té lloc aquest dimecres a les nou del vespre al Teatre-Auditori.

Una seixantena de músics donaran forma al 'Concert de Sant Jordi Catalunya 1714-2014'. El recital d'enguany incorpora peces de recent creació. És el cas de la peça 'Catalunya 1714', composta per Salvador Brotons, que es va estrenar dijous passat a Cervera. El programa es completa amb l'estrena a Catalunya de 'l'Allegro gusto del Concert del Nord' de Joan Albert Amargós i la Sardana simfònica de Manuel Blancafort.

El director de l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat, Josep Ferré, ha destacat que ha estat tot un repte la preparació del recital, ja que la majoria de les obres són molt recents.

Josep Ferré

Mai ens havia passat que en un concert tota la música sigui música que hem de descobrir de nou, majoritàriament escrita al segle XXI. És música súper interessant i motivadora per a nosaltres.


De la seva banda, la presidenta de la Fundació Privada Música Simfònica i de Cambra, Flora Puntos, també ha destacat que és una sort poder comptar amb aquest repertori en el Concert de Sant Jordi d'enguany.

Flora Puntos

És una sort poder comptar amb compositors catalans capaços de fer grans obres. És el moment adequat d'intepretar l'obra del Tricentenari, pensada per a aquest any.


El recital compta amb la presència de la guanyadora del Premi Ciutat de Sant Cugat per la seva trajectòria musical internacional, Elisabet Franch. El concert té lloc aquest dimecres a les nou del vespre al Teatre-Auditori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.