L'òpera 'Norma' deixa meravellats els espectadors del Teatre-Auditori


  • Comparteix:

Un instant de la funció al Teatre-Auditori

Un instant de la funció al Teatre-Auditori

Els Amics de l'Òpera de Sabadell han tornat aquest divendres al Teatre-Auditori, en aquesta ocasió, per presentar 'Norma', l'obra mestra del compositor Vincenzo Bellini. El muntatge ha captivat els espectadors que han quedat impressionats amb la soprano Eugènia Montenegro en el paper de Norma, i la mezzosoprano Laura Vila interpretant el personatge d'Adalgisa.



Els Amics de l'Òpera de Sabadell celebren el 31è aniversari i ho fan amb 'Norma' de Bellini. Aquesta és, de fet, l'obra mestra que va deixar el compositor quan va morir, amb només 33 anys. 'Norma' és l'òpera més emblemàtica del 'bel canto', l'estil operístic que va predominar a Itàlia entre els segles XVIII i XIX. La presidenta dels Amics de l'Òpera de Sabadell, Mirna Lacambra, ha explicat que el més impactant d'aquest muntatge és la 'Casta Diva' i els duos que es formen.

Mirna Lacambra

El principal atractiu de 'Norma' és la 'Casta Diva', aquesta ària que tothom coneix. També hi ha dos duos que són espectaculars i meravellosos.


El paper protagonista de Norma significa un gran desafiament per a la soprano que l'ha d'interpretar, per l'altíssima exigència vocal i també per l'ampli ventall emocional que cal desplegar. Un repte que per primera vegada encara Eugènia Montenegro que està acompanyada per la mezzosoprano Laura Vila interpretant Adalgisa. Totes dues han deixat impactat un públic que, tot i els temps que corren, segueix volent veure òpera. En aquest sentit, Lacambra ha explicat que el 2014 seguirà sent un any dur per al gènere.

Mirna Lacambra

Vivim encara la mateixa situació que el 2013. El nivell artístic però no ha baixat ni un mil·límetre.


Al Teatre-Auditori, l'òpera ha començat després d'un minut de silenci en record del guitarrista Paco de Lucía. El muntatge es va estrenar fa tres setmanes al Teatre La Faràndula de Sabadell i a partir d'ara visitarà els escenaris del Teatre Municipal de Girona, el Teatre Kursaal de Manresa, la Llotja de Lleida, l'Atlàntida de Vic i el Teatre de Tarragona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.