L'Associació Astronòmica impulsa un cicle de debats sobre l'origen de l'univers


Temes relacionats

L'Associació Astronòmica analitza la figura de la dona a l'antiguitat ( 9/des/13)

L'Associació Astronòmica ofereix una xerrada per repassar constel·lacions (14/nov/13)


  • Comparteix:

L'origen de l'univers serà objecte d'estudi en aquestes conferències. / Foto: AASCV

L'origen de l'univers serà objecte d'estudi en aquestes conferències. / Foto: AASCV

La xerrada 'L'origen de l'univers i de la vida' dóna aquest dijous el tret de sortida al cicle de debats organitzat per l'Associació Astronòmica Sant Cugat - Valldoreix (AASCV). L'objectiu d'aquesta iniciativa és respondre les preguntes dels assistents a les conferències, que combinaran una ponència purament científica amb l'aportació més filosòfica per part d'un teòleg.

El cicle compta amb la col·laboració del Seminari de Teologia i Ciències de Barcelona (STICB) i pretén respondre preguntes relacionades amb el perquè de l'origen de l'univers, l'home i la vida. La vicepresidenta de l'associació, Carme Mas, ha assegurat que aquestes xerrades ajudaran a aprofundir en el coneixement de matèries com la física, la cosmologia i l'astronomia.

Carme Mas

El que pretenem és plantejar i debatre preguntes, qüestions que desvetllin el coneixement actual de l'astronomia, cosmologia, física. La cultura ajuda a comprendre el món i a resoldre interrogants.


Totes les conferències estaran protagonitzades per un científic i un teòleg especialitzat en el tema de cada debat. La primera xerrada estarà impartida pel físic David Jou i pel teòleg Manuel García. L'acte tindrà lloc aquest dijous a les vuit del vespre a la Casa de Cultura.

Les ponències 'L'origen de l'home' i 'El final de l'univers i de la vida' completen el cicle i tindran lloc el 6 de maig i el 5 de juny, respectivament.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.