La UIP tanca el primer Seminari monogràfic d'hivern amb la voluntat de donar-li continuïtat


  • Comparteix:

Unes 50 persones han analitzat el pensament de Kant, Arendt i Thoreau.

Unes 50 persones han analitzat el pensament de Kant, Arendt i Thoreau.

Una posada en comú de reflexions extretes d'un cap de setmana de conferències sobre filòsofs com Kant o Thoureau ha tancat el primer Seminari Monogràfic d'hivern de la Universitat Internacional de la Pau. Malgrat que la participació ha estat inferior a la dels seminaris d'estiu de la UIP, l'organització ha fet una valoració molt positiva d'aquest primer seminari d'hivern amb la voluntat de donar-hi continuïtat.

Així ho ha manifestat el secretari de la Universitat Internacional de la Pau i president de la Fundació Sant Cugat, Àlvar Roda.


Àlvar Roda

Ha estat un èxit, tenint en compte que és cap de setmana i per parlar de filosofia. Més que el nombre de participants, l'important és que la gent que ha vingut té capacitat d'influir.


La celebració d'aquest primer seminari d'hivern coincideix amb el vintè aniversari de la Universitat Internacional de la Pau. Segons el president de l'ONG Justícia i Pau, i participant del seminari, Arcadi Oliveres, la UIP continuarà organitzant seminaris d'hivern.


Arcadi Oliveres

La UIP ha vist acomplert un desig amb aquest primer seminari d'hivern. Esperem que serà el primer de molts.


Amb el títol "Pensadors per la Pau", aquest seminari ha dut al Centre Borja reflexions a l'entorn de la vigència del pensament dels filòsofs Kant, Thoureau i Arendt. A diferència de la major part de seminaris que celebra la UIP, que generalment tracten qüestions transversals o analitzen situacions de pau concretes, en aquest primer seminari d'hivern s'ha volgut fer un aprofundiment de caire teòric de les arrels del pensament pacifista. Segons Arcadi Oliveres, els moviments pacifistes actuals tenen les seves arrels en els pensadors clàssics.


Arcadi Oliveres

El "no a la guerra", la desobediència, o el pacifisme no són invent del nostre temps. Els filòsofs que hem estudiat ja en parlaven.


Les 35 persones inscrites al seminari han participat en ponències del professor de Filosofia de la Universitat de Castelló, Vicente Martínez Guzmán, la doctora en Filosofia Anna Masó i la catedràtica de Ciències de l'Educació, Carme Romia, entre altres actes lúdics com dinars i tallers de tai-chi i meditació. La cloenda ha consistit en una posada en comú entre participants i ponents de la vigència del pensament d'aquests filòsofs, i un recital de poemes per la pau.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.